مشاهده نسخه کامل : ویتامین b12
برخلاف برخی از دوستان که اظهار کردند ویتامین b12 به هیچ دردی نمی خوره و کمبودش در بدن مشکلی رو پیش نمیاره، متاسفانه باید بگم که برعکس این موضوع هستش و b12 برای بدن لازم و ضروریه. البته خود من به عنوان یک گیاه خوار نگران این موضوع بودم ولی با گشتن در اینترنت متوجه شدم که این ویتامین رو می شه از طریق تزریق به بدن رسوند و برای گیاه خواران مطلق، هیچ راه دیگه ای وجود نداره.
خوندن مطالب زیر برای همه گیاه خواران لازم و مفیده:
.................................................. ..........
ویتامین B12
ویتامین B12 یکی از ویتامینهای محلول در آب است. این ویتامین که کوبالامین نیز نامیده میشود برای کمک به رشد و عملکرد طبیعی سلولهای بدن نیاز است. مخصوصا این ویتامین برای سلامت مغز استخوان و سیستم عصبی ، مهم و ضروری است. مصرف ناکافی این ویتامین منجر به یک بیماری به نام کم خونی مگالوبلاستیک میشود که منجر به دریافت ناکافی اکسیژن توسط سلولها و ایجاد اختلالات سیستم عصبی میشود. این ویتامین بسیار حساس است و به سرعت تخریب میشود . تحمل نور ، حرارت و مواد اسیدی و قلیایی را ندارد.
...
خواص فیزیولوژیک
فقدان ویتامین B12 در انسان که بیشتر به علت اختلال در عمل جذب ویتامین رخ میدهد باعث بروز کم خونی وخیم و پیدایش گویچههای سرخ غیر طبیعی از نوع مگالوبلاست در خون میگردد. عامل اصلی بروز این بیماری فقدان ویتامین B12 میباشد و تجویز این ویتامین باعث بهبودی کلیه عوارض بیماری اعم از کم خونی ، گوارشی و عصبی میگردد.
در بیماران مبتلا به این نوع کم خونی تجویز ویتامین از طریق دهان موثر واقع نگردیده و میبایست ویتامین را به صورت تزریق تجویز نمود. در شیره معده شخص سالم عاملی وجود دارد که سبب جذب ویتامین میگردد و این عامل در شیره مبتلایان به این نوع کم خونی مشاهده نمیشود. وجود اسید هیدروکلریک شیره معده نیز برای انجام عمل جذب ویتامین ضروری است.
...
نقش ویتامین B12
ویتامین B12 در تولید سلولهای بدن نقش دارد و نقش آن مانند اسید فولیک، شرکت در همانند سازی ژنهای هسته سلول است. تکثیر سلولی در دستگاه گوارش ، مغز استخوان و بافت عصب با کمک ویتامین B12 صورت میگیرد. اگر ویتامین B12 دریافت نکنیم ظرف حدود یکسال ذخیره موجود در کبد تمام شده و تولید سلولی در اندامهای یاد شده دچار اختلال میشود.
ویتامین B12 در دستگاه گوارش به تولید سلولهای مخاطی دیواره کمک میکند. اگر ویتامین B12 نباشد زبان متورم و سرخرنگ میشود و اختلالات گوارشی مثل اسهال بروز میکند.
ویتامین B12 در مغز استخوان موجب تولید سلولهای خونی میگردد. در صورت کمبود این ویتامین گلبولهای قرمز بزرگتر از حد طبیعی شده، زود از بین می روند و فرد مبتلا به کم خونی مگالوبلاستیک میشود.
ویتامین B12 در بافت عصبی نقش تولید سلولهای رشتههای عصبی را عهدهدار است. کمبود این ویتامین اختلالات عصبی را به همراه دارد که کرخی و لرزش بدن است و سوزش در پاها نیز احساس میشود.
...
منابع ویتامین B12
ویتامین B12 جذب شده مدتی طولانی در بدن انسان باقی میماند و دفع آن کند است. این ویتامین توسط باکتریهای موجود در دستگاه گوارشی نشخوارکنندگان و همچنین توسط باکتریهای روده ای انسان سنتز میشود که قسمتی از آن قابل جذب است. نیاز روزانه انسان متوسط به ویتامین B12 حدود 3 میکروگرم است. میزان این ویتامین در کبد نشخوارکنندگان به 40 میکروگرم درصد گرم برآورد شده است. در گوشت ، شیر ،پنیر و تخم مرغ نیز این ویتامین وجود دارد. مواد غذایی گیاهی عاری یا فقیر از این ویتامین هستند.
من یه سوال دیگه داشتم و اون اینکه کسانی که تخم مرغ نمی خورن و ویتامین ب 12 رو تزریق می کنن، مگر این ویتامین ب 12 از حیوانات گرفته نمی شه؟ فکر نمی کنم خیلی هم راحت اینکارو بکنن. چون به هرحال از کبدشون می گیرن. این سوال رو یکی ازم پرسید و من نتونستم جواب بدم. شما می دونید؟؟؟
هركس این رو گفته در اشتباه كامل هست. ویتامین B12 كه در قالب آمپول و یا قرص ارائه می شه از كبد حیوانات به دست نمی یاد، بلكه در آزمایشگاه ها ساخته می شه و در این پروسه از هیچ حیوان و یا مواد حیوانی استفاده نمی شه.
متاسفانه قانع نشدم آنتونی عزیز. مسلم هستش که این آمپول در آزمایشگاه تهیه می شه!!! ولی اینکه چه طوری تهیه می شه و اصولا به خاطر اینکه این ویتامین در هیچ منبع دیگه ای غیر از منبع حیوانی یافت نمی شه، چطور اون رو به دست میارن. اگر دوستان اطلاع جامعتری داشتن در موردش ممنون می شم بنویسن اینجا.
من می تونم یه جورایی این مسئله رو توضیح بدم اما چون به اصطلاحات فارسی مسلط نیستم، مجبورم بعضی از كلمه ها رو به انگلیسی قید كنم كه شاید یه كم گیج كننده باشه.
ویتامین B12 توسط موجودات میكروسكوپی (microorganism) همچون باكتری، fungi (كه فكر می كنم قارچ باشه) و algae (كه نوعی گیاه دریایی هست... شاید خزه ی دریایی باشه) تولید می شه. اما این تولید بیشتر از طریق باكتری های موجود در خاك و آب صورت می گیره. حیوانات ویتامین B12 خودشون رو از طریق آب و غذایی كه در تماس با این باكتری ها بوده به دست می یارن. گیاهان هیچ نیازی به این ویتامین ندارند و در نتیجه فاقد ارگان هایی هستند كه بتونه ویتامین B12 رو بسازه، جذب كنه و یا در خودش ذخیره كنه. برای همین انسان باید ویتامین B12 مورد نیازش رو یا باید از طریق منابع حیوانی به دست بیاره و یا از طریق غذاهای گیاهی مقوی (غذایی كه به آن ویتامین B12 اضافه شده است) و یا مكمل های دارویی!
با اینكه گیاهان به صورت طبیعی دارای این ویتامین نیستند، اما چون در بیشتر مواقع با آب و خاك (كه منبع اصلی باكتری ویتامین B12 می باشند) در ارتباط هستند، ممكن هست كه مقداری ویتامین B12 با خودشون داشته باشن. در واقع حیوانات گیاهخواری همچون گوریل ها و یا اجداد خود انسان ویتامین B12 خودشون رو از طریق همین گیاهانی كه با باكتری های آب و خاك و یا حشرات گوناگون در ارتباط بوده اند، به دست می یارند. بعضی دیگر از حیوانات هم كه گاها از مدفوع و خاك تغذیه می كنن، ویتامین B12 خودشون رو از این طریق به دست می یارن.
اما مشكل جوامع مدرن اینه كه امروزه این گیاهان وسبزیجات -- كه زمانی حامل ویتامین B12 برای انسان بوده اند -- در اثر مصرف بی اندازه ی شموم شیمیایی و یا باران های اسیدی (كه همه دست آورد مدرنیته هستند) دیگه به صورت طبیعی قابل مصرف نیستن، چرا كه تمام این ویتامین به خاطر شسته شدن با chlorine (اگه اشتباه نكنم به فارسی می شه "كلرین") از بین می رن! البته كلرین كه یه نوع سم كشنده هست رو به آب آشامیدنی هم اضافه می كنن!!!!
از اینرو، چون باكتری های ویتامین B12 به صورت طبیعی در طبیعت یافت می شه، تولید تجاری این ویتامین می تونه در آزمایشگاه ها و به سادگی تمام انجام بگیره. منظورم اینه كه برعكس برداشت شما، حیوانات منبع این ویتامین نیستند... بلكه این به خاطر رژیم غذایی اون هاست كه مستقیما از طبیعت به دست می یاد.
تولید تجاری ویتامین B12 از طریق تخمیر این باكتری ها صورت می گیره. تولید انبوه ویتامین B12 هم معمولا توسط چند نوع باكتری انجام می گیره. این باكتری ها كه Pseudomonas denitrificans، Propionibacterium freudenreichii و Propionibacterium shermanii نام دارند در مخازن بسیار بزرگ ذخیره می شن! در واقع این باكتری ها در این مخازن رشد داده می شن و هیچ حیوان و یا محصول حیوانی در این امر دخیل نیست! لیست بلند بالایی هم از بعضی از باكتری هایی كه می تونن ویتامین B12 رو تركیب كنند وجود داره... اما من ترجیح می دم وارد اون مسئله نشم... الانش هم همش فكر می كنم كه در نوشتن اسم این سه تا باكتری هم غلط املائی دارم!
امیدوارم به سوالت پاسخ داده باشم... ولی اگه هنوز هم مسئله برات روشن نیست، لطفا بهم بگو و من سعی می كنم بیشتر و بهتر توضیح بدم!
صدایی برای بیصدا باشیم!
مرسی آنتونی!
من فكر می كردم كه حیوانات ویتامین B12 رو در بدن خودشون می سازند، اما الان دانستم كه اونها فقط ناقل این ویتامین هستند.
پس می تونیم بگیم انسان تنها حیوانیه كه به خاطر دوری گرفتن از زندگی طبیعی، به ویتامین B12 به طور مستقیم دسترسی نداره.
بله بروس عزیزم! این حقیقت داره که هم انسان و هم حیوانات قادر به ساختن ویتامین B12 در بدن خودشون هستند، اما مقدارش آنقدر کم هست که هر دو باید برای دریافت مقدار ویتامین لازم به طبیعت بیرون متوسل شوند!
آنتونی عزیز خیلی خیلی اطلاعات خوبی بود. ممنون.
فقط یه چیز دیگه. من شنیدم که B12 برای حدود 5 سال توی کبد ما ذخیره شده. یعنی من که تازه وگن شدم تا 5 سال دیگه نیاز مبرمی به این ویتامین نخواهم داشت. این درسته؟؟؟
زیبای عزیز! اول وگن شدنت رو به همراه روز جهانی وگن (فردا) تبریک می گم!
تا اونجایی که من اطلاع دارم، ویتامین B12 در کبد، کلیه ها و عضلات ذخیره می شه. از اینرو بین 5 تا 20 سال طول می کشه تا بدن کمبود این ویتامین رو نشون بده. ولی من شدیدا توصیه می کنم تا از قرص و یا آمپول ویتامین B12 استفاده کنی. چون کمبود این ویتامین ممکنه خودش رو به دلایل مختلف خیلی زودتر بروز بده و آسیب شدید به سیستم عصبی بزنه و یا باعث کم خونی شدید بشه که بسیار خطرناکه. البته باید این رو هم در نظر بگیریم که کمبود این ویتامین می تونه برای هر فردی اتفاق بیفته و فقط مختص وگن ها نیست. در واقع تعداد وگن های مبتلا به کم خونی خیلی خیلی کمتر از مبتلایانی هست که از محصولات حیوانی استفاده می کنند. و حالا بعضی از دلایلش رو اینجا برات توضیح می دم:
1. چیزی در حال رقابت با ویتامین B12 موجود در بدن هست (مثل انگل و پارازیت)
2. چیزی داره ویتامین B12 موجود در بدن رو از بین می بره (مثل سایناید موجود در سیگار)
3. چیزی مانع جذب ویتامین B12 به بدن می شه (مثل تولید ناکافی intrinsic factor -- این ماده که توسط غشاء مخاطی معده تولید می شه برای جذب ویتامین B12 حیاتی هست)
در مقاله ها و کتاب هایی که اخیرا در مورد ویتامین B12 چاپ شده، بیشتر بر روی انگل ها و ناکافی بودن intrinsic factor تاکید شده است.
دکتر Hulda Clark اشاره می کنه که انگل هایی همچون انگل Ascaris می تونه باعث کمبود ویتامین B12 در بدن بشه.
از طرف دیگه، کمبود این ویتامین می تونه به خاطر نابود شدنش توسط فاکتورهای غذایی و یا محیط زیستی باشه. به عنوان مثال، سیگار کشیدن، غذاهایی که پروتئین زیاد دارند، مشروبات الکلی و آب کلرین دار باعث از بین رفتن ویتامین B12 می شه.
با اینکه من خودم تا این اواخر فقط به منابع غذایی که بهشون ویتامین B12 اضافه شده بسنده می کردم، اما شدیدا توصیه می کنم که مکمل های ویتامین B12 استفاده کنی!
صدایی برای بیصدا باشیم!
مرسی از آنتونی عزیز به خاطر توضیحاتش.
آنتونی عزیز
خیلی خیلی ممنونم از اطلاعات کاملی که ارائه دادید
خواهش می کنم مجید جان، Ziba و Caticef
خوشحال می شم کمکی از دستم بر بیاد...
من هم باهات موافقم مجید جان که بهتره این مسئله در یه تاپیک جداگانه دسته بندی بشه!
صدایی برای بیصدا باشیم!
micki001
22-12-2008, 00:16
دوستانی که قصد تهیه ب 12 را دارند . باید بدانند به این نام و فرمها هست این ویتامین.
ويتامين ب-12 كوبالامين نيز ناميده ميشود.
ويتامين ب-12 در فرم ويتاميني سيانوكوبالامين نيز يافت ميشود. ويتامين ب-12 به صورت قرص، ژل يا در مولتي ويتامين (قابل جويدن و به صورت قطره مايع)، فرم ب-كمپلكس يا به تنهايي وجود دارد.
علاوه بر موارد گفته شده محصولات لبنی ، برخی انواع مخمرهای غذایی و سبزیجات دریایی می تونه منبع خوبی برای دریافت ویتامین ب 12 باشن
علاوه بر موارد گفته شده محصولات لبنی ، برخی انواع مخمرهای غذایی و سبزیجات دریایی می تونه منبع خوبی برای دریافت ویتامین ب 12 باشن
دوست عزیز میشه بگید این مخمر چیه و چطوری و از كجا باید تهیه كرد؟
shishak_mang
09-02-2009, 13:23
درود بر دوست عزیز dyaus
لطفا در رابطه با ب12 بحثهای تاپیک زیر رو بخونید.
http://veganforum.ir/showthread.php?t=323
مجید جان این نوع مخمرها را می شه از داروخانه تهیه كرد مثلا محمر با مارك Top levure
برای اطلاع بیشتر برید به:
http://shop.vegansociety.com/product_info.php?products_id=239&osCsid=c0mdet7vvs90g3huacorfqotv1
این قرص رو از كجا میشه تهیه كرد؟
Sheila این مکمل هم b12 داره هم Folic acid
مکمل های Folic acid و b12 موجب افزایش بروز سرطان http://www.webmd.com/cancer/news/20091117/folic-acid-b12-may-increase-cancer-risk
در کل نه خوبن و نه تا حدی بد.
مقاله دکتر زرین در مورد b12 سر بزن
http://veganforum.ir/showthread.php?t=1920
مقاله را خوندم .جالب بود. بخدا این دانشمندان آدمو دیوونه می کنند. یکروز میگن اسید فولیک جلوی بروز و پیشرفت
سرطان را می گیره وبیماران سرطانی را روی اسید فولیک 5 میلی در روز می گذارند ودر مورد b12
اینهمه شلوغ میكنند و یكروز میگن باعث افزایش ریسك سرطان می شه ! بالاخره چكار كنیم ؟ هفته ای یكی دو تا بخوریم یا نه ؟!
دریافت روزانه b12 می گن 1.5 µg هست، کل ویتامین b12 نگهداشته شده تو بدن هم می گن 2000 تا 5000 µg هست که تو کبد/جگرمون جمع شدن، ضرب و تقسیم کنی می بینی واسه سال ها به این ویتامین احتیاج نداری، از طرفی بدن هارمونی داره کمی یا زیادی ویتامین b12 شو کنترل می کنه. عوارض کمبود b12 الکی نیستن، قابل رویتن اما می بینی که درمون دیده نمی شه، چون واسه اونهاست که بیماری و کم خونی شدید دارن که اونم از عوارض گوشتخواریشونو ... بوده.
مکمل ها هر کدوم 500 تا 1000 µg الکی به مقدار زیاد ویتامین b12 دارن که می گن بایستی هر روز یا هفته ای چند بار خورده شه، چرا؟ مردم تالاسمی دارن مگه؟
ویتامین b12 وقتی تاریخچشو بخونی می بینی اصلا برای آدمای سالم ساخته نشده، برعکس برای اونها که بیماری سخت خونی دارن.
ویتامین b12 درون گوشت و جگرو روده خودمون هست، همونطور که تو گوشتوجگرو روده بقیه حیوونا هست، دیگه چه لزومی داره بری قتل عام کنی گوشت حیوونارو بخوری واسه این ویتامین؟ یا گول مارکتینگ بازیه دنیای پزشکیرو بخوری که به مکمل های b12 نیاز داری؟ درصورتی که نداری...شیطان بدور :ی
برای تهیه میتونید به همین سایت که گفتم بروید و سفارش بدید، من این کار را میکنم.
seasalt راست میگی، من این مقالهها را خوندم، اما فکر نمیکنم مصرف بسیار کم ضرری داشته باشه، خودش گفته ۱ قرص در روز، من همانطور که گفتم هفته یی ۱ قرص (اگر یادم بمونه!) میخورم.
در هر صورت مرسی از اطلاعات، شاد باشید
امروز کبوترا غذا می دادم، بهشون گفتم شما ویتامین b12 تونو از کجا می آرین؟ کمی لبخندی-خنده-دار زدم، بعد دیدم اوه آره، خندم، خندم جواب سوالم بود اونم از طرف کبوترا! :ddd
هركس این رو گفته در اشتباه كامل هست. ویتامین B12 كه در قالب آمپول و یا قرص ارائه می شه از كبد حیوانات به دست نمی یاد، بلكه در آزمایشگاه ها ساخته می شه و در این پروسه از هیچ حیوان و یا مواد حیوانی استفاده نمی شه.
اسم ازمایشگاه كه میاد تن آدم میلرزه!
ایا روی حیوانات هم آزمایش میشه؟؟؟؟؟
این گیاهای دریایی رو چطور میشه گیر آورد؟
باید بگم از جنوب برام جلبک بیاران :D
تو جزوه ي يكي از دانشجو هاي شيلات نوشته بود نوع خاصي از جلبك ها ويتامين "B1" رو جذب كرده و بعد با افزايش غلظت اين ويتامين اونو به "B12" تبديل مي كنند و در نهايت خوراك گونه هاي ديگه ميشند.
من اسم اين جلبك ها رو يادداشت كردم اما مطلبي به فارسي براش پيدا نشد.
اگه دوستان آشنا به انگليسي علاقه دارند اين اسم ها رو سرچ كنند و ما رو هم از نتايجش بي نصيب نذارند :
جلبك هاي كوكوليتوفر
Coccolithophore
و كوكوليتوس
Coccolithous
این گیاهای دریایی رو چطور میشه گیر آورد؟
باید بگم از جنوب برام جلبک بیاران :D
یکی از دوستان یکی از دوستام :) از آدرس زیر برایش جلبک گرفته ظاهراً از مالزی آورده.چند برگه از اون جلبکها هم به ما داد معرکه بود باهاش قلیه گیاهی درست کردیم یعنی به جای ماهی این جلبکها رو ریختیم ، فوق العاده شد.یکبار هم لای لوبیا پلو گذاشتیم خیلی خوشمزه شد.
اگر کسی مسیرش می خوره بره ببینه هنوز هم داره گویا پنیر توفو و این چیزها هم برای فروش دارد.
کریم خان زند-خیابان آبان جنوبی-بازار بهجت آباد -آقای پازوکی بیشتر از این دیگه اطلاعاتی ندارم.از دوستان اگر کسی حضوری رفت لطفاً همین جا اطلاع دهد.ممنون
یادم رفت بگم اگر خریدید بگید تا دستور قلیه شو هم براتون بنویسم.
mahdi_sha
24-07-2010, 14:20
سلام
من مدتی دنبال قرص b12 گشتم ولی پیدا نکردم اگه ممکنه آدرس مکانی که بشه تهیه کرد برام بزاید خیلی ممنون میشم
سلام
من مدتی دنبال قرص b12 گشتم ولی پیدا نکردم اگه ممکنه آدرس مکانی که بشه تهیه کرد برام بزاید خیلی ممنون میشم
قرص ب 12 خالی رو من هم نتونستم پیدا كنم.
ولی یه قرصی هست به نام " آی زن پلاس " (Eisen Plus) كه ساخت آلمانه و تركیبی از 5 ماده است به شرح زیر:
1-ویتامین ب12
2- ویتامین ب 6
3-اسید فولیك
4- ویتامین ث
5-آهن
بیشتر داروخانه هم دارند.
قیمت هر بسنه 60 عددی: 9000 تومن
mahdi_sha
05-08-2010, 19:47
سلام به همه عزیزان
میخوام بدونم یک عدد آمپول ب12 حاوی چند میکرو گرم ویتامینه و نیاز چه مدتی رو تامین میکنه
micki001
06-08-2010, 23:06
سلام دوست عزیز.
من به شما امپولی رو معرفی میکنم که هم خوراکی هست و هم تزریقی. ساخت کشور فرانسه هست. من چند ماه پیش از دراگستوری در سیاتل خریداری کردم. و هنگامی که برگشتم ایران در بین چند داروخانه گشتم که تو الهیه اینو تونستم پیدا کنم و بخرم.
هر میکروگرم برابر با یک میلی گرم هستش. و بدن افرادی که کمبود ندارند ماکسیمم روزانه 5 میکروگرم نیاز داره. اما اگه دوره مصرف این ویتامین مابینش وقفه بیفته باید به مقدار بیشتر استفاده بشه. شما میتونی ماهی دوبار از امپول خوراکی که هر امپول حاوی 1000 میکرو گرم هست استفاده کنی. چون روزانه استفاده نمیکنید برای همین وقفه ای که ایجاد میشه نیاز هست بیشتر مصرف کنی که برای مثال اول و پانزدهم هر ماه یک امپول رو مصرف کن. نیاز به تزریق نداره با اب مخلوط کن و بخور.امپولهای ایرانیش فقط تزریقی هستش و اگر میخوای خوراکی باشه فقط باید این رو استفاده کنی.6 تا امپول هست قیمتش حدود 10 هزار تومان هست.
عکسشو میتونی در لینک زیر ببینی.
http://www.istgahiran.com/image%20blog/b12.jpg
[B]
هر میکروگرم برابر با یک میلی گرم هستش.
:confused:
مطمئنی؟
من فكر می كردم هر میكرو گرم یك میلیونم گرم باشه. یعنی هر میكرو گرم برابر با یك هزارم میلی گرم.
micki001
07-08-2010, 22:55
خودمم فکر میکنم میکروگرم یکهزارم میلیگرم است ولی از دکتر داروخانه پرسیدم گفت 1 میلی.... تعجب کردم. رو حرف اون بود که گفتم یک میلی. وگرنه تو تمام منابع همون یک هزاررم ثبت شده.
mahdi_sha
09-08-2010, 23:08
از اطلاعات خوبتون تشکر میکنم دوست عزیز اگه ممکنه آدرس جایی که معرفی کردید رو بزارید خیلی ممنون میشم
شما ها چه اصراری دارید رو این قر ص و آ مپول و كپسول و این جور مز خرفات دیگه حتی بیش تر از گوشتخورا گوشتخورا چندان توجهی به این جور چیزا ندارند اما گیاهخورا (نه هموشون) فكر میكنن اگه مثلا اون ویتامین ب 12 مسخره رو به بدنشون تزریق نکن کمبود میگیرن وباید برن بیمارستان در حالی که این چنین نیست . قا ئدتا شما زمانی که گوشت میخوردید دنبال این قر ص مرصا نبودید اما حالا چی این نشون میده که شما فکر میکنید گوشت ولبنیات مغذی است وما که اونا رو نمیخوریم باید برم ویتامین و پروتئین به خودمون تزریق کنیم حتی سبب میشویم گوشتخورا از این کارا سوء استفاده کنند و به ما ثابت کنند که یا باید مواد حیوانی خورد ویاباید قرص و کپسول بخوریم
1374 عزيز!
نبايد نگراني بعضي از دوستانمون رو به كمبود ويتامين b12 بي اهميت ببينيم.
گياهخوارا هميشه از نقطه نظر سلامتي مورد توجه خانواده و اطرافيانشون هستند و بعضي ها منتظرند يك عطسه ي گياهخوارا رو به ضعف گياهخواري نسبت بدند.
سازمان جهاني وگن هنوز تامين اين ويتامين بسيار مهم رو از منابع گياهي تاييد نكرده پس ميشه به دوستان حق بديم براي سلامتي شون احساس نگراني كنند ...
دوست عزیز قرص وآمپول و كپسول تنها یك نیروی درو غین به آ دم میدهد ونیروی اصلی رو از آدم سلب میكنه این از روی تجربیات خودمه
ما كه صر فا برای خانواده مون زندگی نمیكنیم هرچی میخوان بگن بگن به جهنم. چندان اهمیتی ندارد اون دیگه از كم عقلی خودشونه . اما جدا از این خیلی از گوشتخورا قر ص خوردن گیاهخورا رو دلیل بر ضعف گیاهخواری میدونن .
ساز مان جهانی وگن گفته كه گفته چرند گفته تایید نكرده كه نكرده گفته نمیشه از منا بع گیاهی تهیه كرد در نتیجه اون قر صا گیاهی نیست واین با اصل وگنیسم در تضاده . چه كسی صد در صد یقیین داره كه این مواد رو حیوونا آزمایش نمیشه و مواد حیوانی توش نیست این قر صا رو كه فقط گیاهخورا و حامی حیوانات استفاده نمیكنن
micki001
10-08-2010, 08:19
سلام دوست من.
با محسن عزیز موافقم .
شاید سخنتونو کمی با کم تجربگی عنوان میکنید وگرنه خود من دوستان بسیاری دارم که دارای تالاسمی مینور هستن و هرزگاهی دچار کمخونی خفیف میشن که گلبولهای قرمز از حالت عادی کوچکتر میشه گرچه در تالاسمی مینور کوچکتر هستن اما گاهی خفیف تر میشه در ازامایشهای که انجام میدن بعد از 2 ساله که وگان شدن در ازمایششون کمبود اسیدفولیک و فولات و یا سینوکوبالامین مشاهده شده.
از طرفی افراد همه چیز خوار منتظر هستن افرادی که گیاهخوار میشن فقط کافی سرمابخورند فوری اونهارو محاکمه میکنند. گرچه به فضل الهی من سالیانه سرمانخوردم . و اونارو هم مدیون دانش درست و بجای علم تغذیه خودم میدونم اما دوستانی که هستند تازه واره و به امور تغذیه شناخت کافی ندارند و برای همین به مشکل میخورند. و این را هم در نظر بگیریم از 100 گیاهخوار 98 نفرشون نیاز به هیچ ویتامینی ندارند . مثل ب12 البته در صورت اگاه بودن از ساختمان بدن و نیاز بدن به ویتامین ها .
اما بازم هستند افرادی که مشکل کمبود براشون عارض بشه. و اونارو هم با دانستن میشه جلوگیری کرد.
سلام دوست عزیز مطمئنی كمبود سینو كوبا لامینو و اسید فولیك و و...... برای وگن شدنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چند سال است كه ب 12 رو این دكترا كشف كردن قبل از این كشف مردم زندگی نمیكرد ن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به احتمال زیاد در آینده ویتا مین های دیگری نیز كشف میشود پس بشتابید آن ها را نیز كشف كنید و تهیه كنید تا مبادا بد نتان یه ذره كمبود بگیره .
شما دوباره قضاوت دیگران رو مطرح كردید كه تو پست قبلیم در بارش تو ضیح دادم . ولی نگفتی كه آیا صد در صد مطمئنی كه این مواد رو حیوانات آزمایش نمیشه و منشا’ حیوانی نداره
mahdi_sha
10-08-2010, 19:32
سلام دوست عزیز مطمئنی كمبود سینو كوبا لامینو و اسید فولیك و و...... برای وگن شدنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چند سال است كه ب 12 رو این دكترا كشف كردن قبل از این كشف مردم زندگی نمیكرد ن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به احتمال زیاد در آینده ویتا مین های دیگری نیز كشف میشود پس بشتابید آن ها را نیز كشف كنید و تهیه كنید تا مبادا بد نتان یه ذره كمبود بگیره .
شما دوباره قضاوت دیگران رو مطرح كردید كه تو پست قبلیم در بارش تو ضیح دادم . ولی نگفتی كه آیا صد در صد مطمئنی كه این مواد رو حیوانات آزمایش نمیشه و منشا’ حیوانی نداره
سلام دوست عزیز امیدوارم شاد و سلامت باشید. توضیحات خیلی کوچکی دارم امیدوارم مفید باشه. ساختمان بدن آدمها با هم تفاوتهای زیادی داره که بیشتر اون دلایل ژنتیکی داره. مثلا بعضی افراد دندانهای بسیار مقاومی دارند بطوریکه بدون مسواک زدن و انجام همه کارهایی که برای سلامتی دندان ضرر داره هیچ مشکلی برای اونها پیش نمی آد. بعضی از افراد موهای مقاومی دارند بطوریکه با انجام بدترین کارها بروی موها(من کسی رو دیدم که موهاشو با تاید میشست) و بدترین تغذیه مشکل ریزش مو ندارند. بعضی از افراد استعداد گرفتن پوکی استخوان دارند و بعضی افراد به هیچ وجه پوکی استخوان نمیگیرند. ابعاد این موضوع بسیار وسیعه و مثالهای زیادی میشه ذکر کرد. یکی از اون مسائل همین ویتامین ب12 هست. بعضی افراد از بدو تولد مشکل کمبود اون رو دارند . بعضی افراد ممکن است استعداد گرفتن کمبود ویتامین رو داشته باشند و بعضی ها ممکن است تا آخر عمر هیچ مشکلی نداشته باشند. این که شما میگید این ویتامین اخیرا کشف شده درسته ولی درنظر بگیرید درگذشته علت بسیاری از مرگ و میرها که امروزه با پیشرفت تکنولوژی کشف شده اند تشخیص داده نمیشد. البته من به همه توصیه میکنم که در این مورد خوشبین باشند ولی یادتون باشه که پیشگری بهتر از درمانه و سلامتی بزرگترین هدیه ای که خداوند به انسان داده پس در حفظ سلامتی بکوشید. یک آزمایش ساده بدهید و خیال خودتونو راحت کنید
mahdi_sha خیلی قشنگ گفتی. جمله آخرت عالی بود: یه آزمایش ساده بدین ...
ویتامین b12 در زمان پیداکردن علاج کم خونی های شدید کشف شد، با خوراندن جگر حیوونا به مریضا، اما یکم زمان که گذشت به تجارت خوبی هم تبدیل شد، مخصوصا بین گیاهخوارا.
تاپیک دکتر زرین درباره b12
http://veganforum.ir/showthread.php?t=1920
سلام دوست عزیز امیدوارم شاد و سلامت باشید. توضیحات خیلی کوچکی دارم امیدوارم مفید باشه. ساختمان بدن آدمها با هم تفاوتهای زیادی داره که بیشتر اون دلایل ژنتیکی داره. مثلا بعضی افراد دندانهای بسیار مقاومی دارند بطوریکه بدون مسواک زدن و انجام همه کارهایی که برای سلامتی دندان ضرر داره هیچ مشکلی برای اونها پیش نمی آد. بعضی از افراد موهای مقاومی دارند بطوریکه با انجام بدترین کارها بروی موها(من کسی رو دیدم که موهاشو با تاید میشست) و بدترین تغذیه مشکل ریزش مو ندارند. بعضی از افراد استعداد گرفتن پوکی استخوان دارند و بعضی افراد به هیچ وجه پوکی استخوان نمیگیرند. ابعاد این موضوع بسیار وسیعه و مثالهای زیادی میشه ذکر کرد. یکی از اون مسائل همین ویتامین ب12 هست. بعضی افراد از بدو تولد مشکل کمبود اون رو دارند . بعضی افراد ممکن است استعداد گرفتن کمبود ویتامین رو داشته باشند و بعضی ها ممکن است تا آخر عمر هیچ مشکلی نداشته باشند. این که شما میگید این ویتامین اخیرا کشف شده درسته ولی درنظر بگیرید درگذشته علت بسیاری از مرگ و میرها که امروزه با پیشرفت تکنولوژی کشف شده اند تشخیص داده نمیشد. البته من به همه توصیه میکنم که در این مورد خوشبین باشند ولی یادتون باشه که پیشگری بهتر از درمانه و سلامتی بزرگترین هدیه ای که خداوند به انسان داده پس در حفظ سلامتی بکوشید. یک آزمایش ساده بدهید و خیال خودتونو راحت کنید
سلام .این حر فی كه شما زدید تا حدودی درست است ( مسئله ی ژنتیك ) اما این را نیز باید در نظر گرفت كه این داروها گر چه به بدن ویتا مین میر سوندولی خیلی عوارض بدی بر بدن به جا میگذارد . اگر بخواهید مسئله ی ژ نتیك را وسط بكشید اما این سوال پیش میاید چرا گیاهخورا این قدر دنبال این قر ص های ویتا مین هستند اما گو شتخورا چندان سراغ این مواد نمیروند پس میبینیم كه این جا مسئله ژنتیك نیست بلكه شما خیال میكنی گوشت ومواد حیوانی دیگر مغذی اند و ویتامین و پر و تئین را باید از آن ها باید در یا فت كرد و با رژیم مطلقا گیاهی نمیشود آن ها را تا مین كرد در نتیجه باید قر ص ویتامین خورد . گر چه در گذشته مردم از مریضی میمردند ولی این را باید اعتراف كنیم كه آن هایی كه زنده میماندند بسیار قوی و سالم بودند واز نظر زورو قوت قابل قیاس با انسان امروزی نیستند . در زمان قدیم كجا این همه سر طان و ایدز و آ نفولا نزاهای جور واجور بود چرا آقایان دا نشمند نمیتوانند این ها را ریشه كن كنند اگر هم این كاررا بكنند بیمار های دیگر جا یگزین آ ن ها میشود
شما در پستتان به این سوال مهم جواب ندادید (كه در دو پست قبلی هم پر سیدم و كسی جواب ندارد ) كه صد د ر صد مطمئن هستید كه این مواد رو حیوانات آ زمایش نمیشود و منشا ’ حیوانی ندارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟