کشتار حیوانات
0 مرغ
0 اردک
0 خوک
0 خرگوش
0 بوقلمون
0 غاز
0 گوسفند
0 بز
0 گاو و گوساله
0 جوندگان بجز خرگوش
0 کبوتر و دیگر پرندگان
0 بوفالو
0 اسب
0 الاغ و قاطر
0 شتر

اینها تعداد حیواناتی است که تا زمانیکه شما این صفحه را باز کردید توسط صنایع تولید گوشت، شیر و تخم مرغ در سراسر جهان کشته شده اند

وضعیت آهن در بدن وگن ها [آرشیو] - تالار گفتگوی ایرانیان گیاهخوار

مشاهده نسخه کامل : وضعیت آهن در بدن وگن ها

lone wolf
20-12-2008, 10:58
مدتی هست كه افرادی تو سایت پیدا شدن كه با انگیزه ها و اهداف كاملا روشن مبارزه كینه توزانه با گیاهخواری پستهایی رو ارسال میكنن كه نه تنها هیچ منبع روشن و دقیقی نداره ، بلكه بسیار ابلهانه و مسخره هم هست...

از جمله زیر سئوال بردن جذب آهن در بدن وگنها كه این شخص سعی داشت افراد وگن رو دچار كمبود آهن و مشكلات جذب آهن معرفی كنه ، كه مسلما در هدف كینه جویانه ش ناكام خواهد ماند...

شما كافیه یه سرچ مختصر تو وب بكنید تا حقیقت براتون آشكار بشه : اولا منبع آهن در محصولات گیاهی فقط منحصر به اسفناج نیست... شما با توجه به جدول زیر میتونید با تنوعی كه از منابع آهن در اختیار دارید میتونید آشنا بشید.
ثانیا جذب آهن در بدن وگنها و گیاهخواران نه تنها كمتر از انسانهای همه چیز خوار ( وجسد خوار!!!) نیست بلكه به مراتب بیشتر است ... دلیلش هم واضحه ویتامین C كه از مهمترین فاكتورها در جذب آهن به شمار میاد ، در رژیم غذایی گیاهخواری فراوان وجود داره...

این پست رو مدتها قبل ارسال كرده بودم... ولی ظاهرا با جبهه گیریهای بسیار كوته فكرانه اخیر علیه گیاهخواری ، نیاز اشاره دوباره به اون به شدت احساس میشه:

احتمالا بعضی افراد ممكن است انتظار داشته باشند كه تا زمانی كه رژیم غذایی وگن دارای منبع آهنی باشد كه بخوبی جذب نمیشود، وگنها ممكن است مستعد كم خونی ناشی از فقر آهن شوند!...گرچه مطالعات آشكار ساخته است كه كم خونی ناشی از فقر آهن در گیاهخواران و وگنها به هیچوجه بیشتر از افراد معمولی نیست.

دلیل كافی بودن میزان آهن در بدن وگنها احتمالا استفاده متنوع آنها از منابع این ماده معدنی است.در واقع اگر مقدار آهن در این مواد غذایی را بصورت میلی گرم در هر 100 كالری نشان دهیم، بسیاری از غذاهای مصرفی وگنها بسیار غنی تر از مواد غذایی بدست آمده از حیوانات است. بعنوان مثال : شما مجبورید به میزان 1700 كالری گوشت استیك راسته مصرف كنید تا مقدار آهنی را دریافت كنید كه در 100 كالری اسفناج موجود است!

دلیل دیگر برای كافی بودن میزان آهن در خون وگنها، غنی بودن رژیم گیاهخواری از ویتامین C است.ویتامین C بطور برجسته ای جذب آهن را افزایش میدهد.

خوشبختانه بسیاری از سبزیجات از جمله كلم بروكلی، كه دارای مقدار قابل توجهی آهن است، غنی از ویتامین C نیز میباشد بنابراین آهن این منابع غذایی به خوبی جذب میگردد. تركیبات غذایی معمول نیز از جمله لوبیا قرمز و رب گوجه فرنگی ،كلم بروكلی سرخ شده با پنیر توفو( توفو پنیر گرفته شده از شیر سویا) و ... نیز باعث جذب مقادیر قابل توجه آهن میگردند.

نكته : كلسیم و تانن ها (موجود در چای وقهوه) باعث كاهش جذب آهن میشوند.چای، قهوه و منابع غذایی دارای كلسیم باید چند ساعت قبل یا بعد از صرف منابع آهن مصرف گردد.

جدول 1 : مقدار اهن در غذاهای وگن :
دانه سویا (پخته) ...............................1 فنجان...................................8/8 میلی گرم
عدس پخته...................................... " .......................................6/6 "
اسفناج پخته.................................... "........................................4/6 "
توفو.......................................... ....4 اونس.................................6 "
نان شیرینی گندم كامل........................3 اونس..................................2/5 "
ماش(پخته).................................. ..1 فنجان.................................. 6/3 "
لوبیا چیتی(پخته).............................. " .....................................5/3 "
شلغم سبز پخته.............................. " .......................................2/3 "
نخود (پخته).................................... " .......................................2/3 "
سیب زمینی.................................. 1 عدد بزرگ ...............................2/3 "
آب گوجه فرنگی.............................. 1 فنجان ................................ 1 "
نخود فرنگی (پخته)............................ " .....................................5/2 "
و................................................ .
(برای مشاهده بقیه جدول به سایت زیر مراجعه كنید)

نیاز روزانه انسان به آهن :

در زنان بعد از دوران یائسگی و مردان : 14 میلی گرم در روز -
در زنان قبل از دوران یائسگی : 33 میلی گرم در روز .

نمونه یك برنامه غذایی پیشنهادی برای تامین آهن به میزان (حتی بیشتر از) كافی :

صبحانه :
خوراك غله (مثلا حلیم گندم یا جو) همراه شیر سویا ...............5/1 میلیگرم

نهار :
سوپ عدس .................................................. ...................6 میلی گرم
یك چهارم فنجان دانه آفتابگردان.............................. ....................2/1 میلیگرم
نیم فنجان كشمش.......................................... .....................6/1 میلی گرم

شام:
خوراك نخود فرنگی و سیب زمینی با توفو.......................................... ..............5/15 میلی گرم
یك فنجان اسفناج پخته.......................................... ..................4/6 میلی گرم
یك قاشق غذا خوری كنجد.......................................... .............1 میلیگرم

مجموع : 2/33 میلی گرم

.................................................. .................................................. ............................

منابع :

Institute of Medicine, Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K,
Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. Washington, DC: National Academy Press, 2001.

Haddad EH, Berk LS, Kettering JD, Hubbard RW, Peters WR. Dietary intake and biochemical, hematologic, and immune status of vegans compared with nonvegetarians. Am J Clin Nutr 1999;70(suppl):586S-93S.

Obeid R, Geisel J, Schorr H, et al. The impact of vegetarianism on some haematological parameters. Eur J Haematol. 2002;69:275-9.

Hallberg L. Bioavailability of dietary iron in man. Ann Rev Nutr 1981;1:123-147.

Gleerup A, Rossander Hulthen L, Gramatkovski E, et al. Iron absorption from the whole diet: comparison of the effect of two different distributions of daily calcium intake. Am J Clin Nutr 1995;61:97-104.

از سایت : http://www.vrg.org/nutrition/iron.htm

Bruce
20-12-2008, 11:42
با این مطلب كامل و مستندی كه lone wolf گفت دیگه جای هیچ بحث و ایرادی باقی نمی مونه.

چند ماه پیش پس از یكسال نخوردن گوشت و 5 ماه گیاهخواری كامل، آزمایش خون دادم و از نظر آهن هیچ مشكلی نداشتم. (فكر می كنم تو یه تاپیك دیگه هم گفته باشم.)

اتفاقا دكتری كه آزمایش رو نوشته بود گفت كه میزان جذب آهن از خوراك گیاهی، در بدن گیاهخواران خیلی بیشتر از كسانی است كه گیاهخوار نیستند.

یعنی بدن انسان پس از دریافت نكردن آهن از غذاهای گوشتی، یاد میگیره كه آهن موجود در گیاهان رو بیشتر جذب كنه.

caticef
20-12-2008, 12:30
اگه اینجوری بود که همه بزها و گوسفندها و حیوانات گیاه خوار تاحالا از فقر آهن مرده بودن و خونی در بدنشون وجود نداشت!!!!!!!!

Anthony
20-12-2008, 19:15
هاهاهاهاهاها... من هنوز باورم نمی شود كه چنین سوال هایی را همچنان مطرح می كنند. اگر در مورد ویتامین B12 بود، شاید درك می كردم (چرا كه ویتامین B12 مد روز است) اما آهن... هاهاهاهاهاهاهاها!
ولی ممنون گرگ عزیزم! این اطلاعات باید روی تالار باشد تا افراد بتوانند ازش استفاده كنند!

صدایی برای بیصدا باشیم!

kianoush
21-12-2008, 10:45
خیلی ممنون.
چون بعضی هاشو نمیدونستم. واقعا بدرد میخوره.

voice of the voiceless

1986
24-04-2009, 05:31
قبل از هر توضیح دیگه ای باید بگم برنامه غذایی سختیه و تهیه کردنش بصورت هر روز در تمام روزهای سال کاریه که وقت و انرژی زیادی میبره و به علاوه اینکه یک جیره ی خوشخوراک و خوشمزه هم نیست .

بعد اینکه این اعداد خیلی هاشون درست نیستند و نمی دونم چطوری اینها رو بدست آوردند .

یک نمونه ش اسفناجه که همه میدونیم در 100 گرم حاوی 2.7 میلیگرم آهنه :http://www.healthypersia.com/post-211.aspx

و اسفناج پخته باز هم آهنش کمتر میشه و به 1.5میلیگرم در 100 گرم اسفناج میرسه : http://dastneveshte.wordpress.com/2007/11/06/%D9%83%D9%85-%D8%AE%D9%88%D9%86%D9%8A-%D9%81%D9%82%D8%B1-%D8%A7%D9%87%D9%86/
اما اینجا میزان آهن یک فنجان اسفناج پخته 6.4 اعلام شده !! یعنی به عبارتی اون فنجان باید حاوی بیشتر از 400 گرم اسفناج پخته باشه که میدونیم ممکن نیست .

من همین یک قلم رو نگاه کردم چون میزان آهن اسفناج تو ذهنم بود مابقی غذاهایی که آهنش اعلام شده رو خودتون میتونید برید پیدا کنید که درست هست یا نه .

از این که بگذریم موضوع اصلی اینه که این اعداد و ارقام اهمیت چندانی ندارن . یعنی اینکه محتوای آهن یک ماده ی غذایی چقدر باشه اهمیتی نداره بلکه " میزان فراهمی " اون ماده ی مغذیه که اهمیت داره . یعنی باید دید چند درصد از این آهن موجود جذب میشه . باید گفت میزان جذب آهن گیاهان به مراتب از میزان جذب آهن محصولات حیوانی کمتره . اینی که میگم به مراتب این مراتب گاهی به عدد 10 هم میرسه یعنی 10 برابر کمتر . دلیلشم وجود فیبر و مواد بازدارنده ی زیاد تو گیاهانه که جذب آهن رو مختل میکنه . این جذب پایین در بعضی گیاهان به صفر میرسه و یعنی همه ی آهنش از بدن دفع میشه .
یک مثال ساده برای اینکه غلط بودن این نمودار رو درک کنید : میدونیم که کمبود آهن تو کشور ما موضوع جدیه و کودکان و زنان زیادی بهش مبتلا هستند و از گوشه و کنار حتما چیزهای دربارش شنیدید پس موضوع مهم و شاید هم بغرنجیه . حالا به نمودار نگاه میکنیم که میزان آهن یک فنجان سویا رو 8.8 میلیگرم اعلام کرده و ما میدونیم نیاز یک کودک به آهن چیزی حدود 12 میلیگرمه . پس با مصرف یک فنجان سویا قسمت اعظم این نیاز میتونه برطرف بشه و اون سه چهار میلیگرم باقیمونده هم با خوردن هر غذای دلخواهی برآورده خواهد شد ! غیر از اینه ؟ پس مشکل کمبود آهن با یک سویا حل میشده و کسی خبر نداشته ؟ اینه که میگم درجه ی فراهمی چقدر اهمیت داره و این اعداد به بسیار پایین تر از خودشون خرد میشن .
یادمون باشه به کودکی که کمبود آهن داره و بهش قرص آهن تجویز میشه که روزانه بخوره اون قرص حاوی 60 میلیگرم آهنه ولی نیاز اون بچه نهایتا 20 میلیگرم یا کمتر از اونه که این اختلاف به خاطر همون درجه ی فراهمیه. با این مقایسه میتونید توان واقعی اون 8.8 میلیگرم سویا رو بهتر درک کنید .

در مورد افزایش جذب توسط ویتامین ث هم این افزایش آنقدری نیست که این کمبود رو پوشش بده . ضمن اینکه بهترین تاثیر ویتامین ث روی جذب آهن " هم " هست . یعنی همون آهنی که در فراورده های حیوانی وجود داره و نه گیاهان .

این لینک ها رو هم میتونید مطالعه کنید :
http://www.iranmania.com/nutrition/dietrecipes/fat/cause_food_diet.asp
http://www.parsnice.com/Text/Archive/General/Healthy/100.html
http://www.iranblood.org/assosiation/faghr_ahan.htm
http://www.iranfoodnews.com/news/details.php?EType=news&id=11844
( اشتباه چاپی در اعلام رقم آهن کشمش : 88.1 به جای 1.88 و اینکه همین اشتباه مبنای نتیجه گیری قرار گرفته ) :https://www.mypersianforum.com/showthread.php?t=68187

JALEH
24-04-2009, 09:19
1386 محترم فقط خیلی مختصر مینویسم كه اینجانب حدود 20 ساله گیاه خوار هستم و سالی دو بار هم آزمایش خون میدم و به هیچ وجه با كمبود آهن یا كلسیم یا .... مواجه نشدم. برعكس همكاری دارم كه اگر روزی 2 بار گوشت (حالا جگر یا مرغ یا هر چی...) نخوره اموراتش نمیگذره و سالهاست از كمبود آهن و خون در بدن همیشه مریض و رنجوره.

saghi
24-04-2009, 09:27
ممنون به خاطر پست کامل و مفیدتون
چون من منابع رو بطور کامل نمی دونستم
در مورد مقدار آهن افراد گیاه خوار من هم مثل دوستان اصلا فکر نمی کنم اینطور باشه و هیچ مطلبی که تصدیق کنه پیدا نکردم فقط یک مطلب دیدم در مورد مصرف چای در افراد گیاه خوار : صرف چای در افراد گیاه خوار با دفع آهن زیاد از بدن همراه است و دلیلش رو هم نمی دونم

Anthony
24-04-2009, 10:55
من به دوستان عزیز پیشنهاد می کنم که به پست های 1986 پاسخی داده نشود تا این موجود (که هر چند یکبار سر و کله اش پیدا می شود و رفتاری مخرب در تالار دارد) دوباره ناپدید شود و به اینصورت باعث اختلال در نظم تالار نشود!

1986
24-04-2009, 12:00
1386 محترم فقط خیلی مختصر مینویسم كه اینجانب حدود 20 ساله گیاه خوار هستم و سالی دو بار هم آزمایش خون میدم و به هیچ وجه با كمبود آهن یا كلسیم یا .... مواجه نشدم. برعكس همكاری دارم كه اگر روزی 2 بار گوشت (حالا جگر یا مرغ یا هر چی...) نخوره اموراتش نمیگذره و سالهاست از كمبود آهن و خون در بدن همیشه مریض و رنجوره.

یك بار در پی.ام به یک نفر توضیح دادم همون رو نقل قول میکنم :

_ تفاوتهای ژنتیکی : ما انسانهای از نظر ژنتیکی با یکدیگر تفاوت داریم و طبق اصول ژنتیک تمام اتفاقاتی که در بدن ما می افتد نهایتا %50 به خاطر شرایط محیطی ست و بابقی به ژنوم هم شخص بر میگردد . میزان مقاومت و پایداری شخص شما نسبت به سوءتغذیه هم تا درصد زیادی به ژنتیک شما بر می گردد و اگر شخص دیگری در شرایط تغدیه ای کاملا شبیه شما قرار بگیرد یقینا تاثیرات متفاوتی را به نمایش خواهد گذاشت . پس اگر یک سیستم تغذیه ای برای شما خوب بود نمی شود نتیجه گیری کرد برای همگان خوب است و تعمیمش داد . مثالش مردی که از آشنایان ماست و حدود هفتاد سالی دارد و هر آنچه که شما فکرش بکیند در زندگی آت و آشغال خورده و اهل الکل و دود و دم هم بوده و حتی ورزش هم نمی کرده . اما الان از من جوان بنیه بیشتری دارد که به همان فیزیولوژی و ژنهای مقاومش بر میگردد .

حال خوب یك نفر یا ده نفر یا صد نفر یا هزار نفر گیاهخوار دلیل بر خوبی گیاهخواری نیست . یعنی به دلیل تفاوتهای ژنتیكی ، گروههای آماری برای اثبات خوبی یا بدی گیاهخواری باید بسیار گسترده از این تعداد باشد و رضایت بخش بودن سلامتی یك نفر ( مثل شما ) سند قابل قبولی برای اثبات گیاهخواری نیست .

JALEH
24-04-2009, 15:15
ممنون به خاطر پست کامل و مفیدتون
چون من منابع رو بطور کامل نمی دونستم
در مورد مقدار آهن افراد گیاه خوار من هم مثل دوستان اصلا فکر نمی کنم اینطور باشه و هیچ مطلبی که تصدیق کنه پیدا نکردم فقط یک مطلب دیدم در مورد مصرف چای در افراد گیاه خوار : صرف چای در افراد گیاه خوار با دفع آهن زیاد از بدن همراه است و دلیلش رو هم نمی دونم

فرقی نمیكنه كه گیاه خوار باشی یا گوشت خوار درهرحال خوردن چای بعد از غذا جلوی جذب آهن را میگیره . این اشتباهی است كه ایرانیان میكنند و بعد از غذا فوری چای مینوشیند كه اصلا" خوب نیست.

1986
24-04-2009, 15:31
فرقی نمیكنه كه گیاه خوار باشی یا گوشت خوار درهرحال خوردن چای بعد از غذا جلوی جذب آهن را میگیره . این اشتباهی است كه ایرانیان میكنند و بعد از غذا فوری چای مینوشیند كه اصلا" خوب نیست.

آهنی كه درگیاهان هست آهن " غیر هم " هست و آهنی كه در گوشت و مرغ آهن " هم " .
چای و قهوه جذب آهن " غیر هم " رو بیشتر مختل میكنه تا آهن " هم " رو . پس كسانی كه رژیم گیاهخواری دارند بیشتر در معرض اختلال در جذب آهن توسط چای هستند تا افرادی كه گوشت هم میخورند .

http://kazemeslami.blogfa.com/cat-28.aspx

saghi
24-04-2009, 15:57
ممنون از 1986 عزیز
پس این خبر درست بوده که افراد گیاه خوار باید بیشتر به خوردن چای و قهوه بعد از غذا احتیاط کنند ولی در مورد اینکه آهن بدن گیاه خوارها کمتره من مطلبی پیدا نکردم و به احتمال قوی درست نیست چرا که در خیلی مواد غذایی گیاهی آهن وجود داره

Tala
24-04-2009, 17:18
من هم تجربه ی شخصی خودم رو بیان میکنم . قبل از اینکه گیاهخوار بشم ، به علت عادت نادرست بیشتر ایرانیان - همونطور که ژاله جان گفتند - بلافاصله بعد از غذا چای میخوردم ( با اینكه میدونستم كار كاملا اشتباهیه )
ولی بعد از گیاهخوار شدن سعی کردم این عادت چای نوشیدن بعد از غذا رو هم کنار بگذارم و 2 ساعت بعد از غذا چای نمیخورم .
جالب اینکه بعد از مدتی که از گیاهخوار شدنم گذشت ، درصد آهن بدنم نسبت به موقعی که گوشت هم مصرف میکردم - طبق آزمایش سی بی سی - افزایش پیدا کرده و مشکل کم خونی ندارم .
نمیدونم مردم چرا هر مشکلی که بدن کسی پیدا میکنه دنبال علت و منشا اصلیش نمیرن و راحتترین و دم دست ترین چیز رو دستاویز قرار میدن که اونم عموما گیاهخواریه:confused:

Moh3n
24-04-2009, 22:09
بدن من در گذشته دچار كمبود آهن بود!
اما با وجود اين سابقه ي بيماري امروز با گذشت قريب به 2 سال از شروع گياهخواري هيچ گونه مشكلي در تامين آهن ندارم ...

Sidharta
03-05-2009, 16:28
]"][قبل از هر توضیح دیگه ای باید بگم برنامه غذایی سختیه و تهیه کردنش بصورت هر روز در تمام روزهای سال کاریه که وقت و انرژی زیادی میبره و به علاوه اینکه یک جیره ی خوشخوراک و خوشمزه هم نیست [/I].[/COLOR]

تا جایی كه من در سایت اصلی دیدم غذاهای بسیار و متنوع دیگه ای هم وجود داره كه در این تاپیك به اونها اشاره نشده و فقط تعدادی از اونها آورده شده. بنابراین تنوع زیادی وجود داره كه میشه از بین اونها هم انتخاب كرد.
راستش من نمیدونم تهیه یك بشقاب خوراك سیب زمینی پخته همراه اسفناج و عدس چه سختی ای میتونه داشته باشه؟! - مضاف بر اینكه ما در عصر ناصرالدین شاه زندگی نمیكنیم كه مواد غذایی مختلف فقط در فصل خاصی از سال در دسترس باشه!. خوشبختانه الان در تمام فصول سال همه جور ماده غذایی رو میشه از بازار تهیه كرد و این توجیه به هیچوجه قابل قبول نیست!
در ضمن هر كس باید غذایی رو بپزه و بچشه بعد در مورد خوشمزه و خوشخوراك بودن اونها نظر بده!

بعد اینکه این اعداد خیلی هاشون درست نیستند و نمی دونم چطوری اینها رو بدست آوردند .

شما از كجا و برپایه چه شهودی ادعا دارید این ارقام درست نیستند؟! - باید منبعتون اونقدر اعتبار داشته باشه كه بتونه فرضا بر "انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایالات متحده" بچربه كه بتونید یه همچی ادعایی كنید!

یک نمونه ش اسفناجه که همه میدونیم در 100 گرم حاوی 2.7 میلیگرم آهنه :http://www.healthypersia.com/post-211.aspx

و اسفناج پخته باز هم آهنش کمتر میشه و به 1.5میلیگرم در 100 گرم اسفناج میرسه : http://dastneveshte.wordpress.com/2007/11/06/%D9%83%D9%85-%D8%AE%D9%88%D9%86%D9%8A-%D9%81%D9%82%D8%B1-%D8%A7%D9%87%D9%86/
اما اینجا میزان آهن یک فنجان اسفناج پخته 6.4 اعلام شده !! یعنی به عبارتی اون فنجان باید حاوی بیشتر از 400 گرم اسفناج پخته باشه که میدونیم ممکن نیست .

آهن ، ویتامین C نیست كه با حرارت دادن از بین بره! - برای این ادعا هم باید منبع معتبر علمی ارائه بدید كه قابل باور باشه. احتمالا شما تا الان اسفناج نپخته اید كه ببینید یك كیلو اسفناج خام وقتی پخته میشه فقط یك بشقاب اسفناج ته ماهیتابه (یا قابلمه) باقی میمونه.
در مورد میزان آهن مطمئنا من به گزارشات یك انستیتوی معتبر جهانی بیشتر اعتماد دارم تا به ادعاهای خشك و خالی شما!

من همین یک قلم رو نگاه کردم چون میزان آهن اسفناج تو ذهنم بود مابقی غذاهایی که آهنش اعلام شده رو خودتون میتونید برید پیدا کنید که درست هست یا نه .از این که بگذریم موضوع اصلی اینه که این اعداد و ارقام اهمیت چندانی ندارن . یعنی اینکه محتوای آهن یک ماده ی غذایی چقدر باشه اهمیتی نداره بلکه " میزان فراهمی " اون ماده ی مغذیه که اهمیت داره . یعنی باید دید چند درصد از این آهن موجود جذب میشه . باید گفت میزان جذب آهن گیاهان به مراتب از میزان جذب آهن محصولات حیوانی کمتره . اینی که میگم به مراتب این مراتب گاهی به عدد 10 هم میرسه یعنی 10 برابر کمتر . دلیلشم وجود فیبر و مواد بازدارنده ی زیاد تو گیاهانه که جذب آهن رو مختل میکنه . این جذب پایین در بعضی گیاهان به صفر میرسه و یعنی همه ی آهنش از بدن دفع میشه .

شما همیشه عادت دارید در مورد "یك قلم" نظر بدید و این نظریه بامزه رو به همه موارد هم تعمیم بدید!!
هیچ موسسه معتبر تغذیه ای و علمی چنین گزارشی صادر نكرده!... مگر گزارشات تكراری دكترها و متخصصان تغذیه ای كه سالها پیش این رو در جزوه ها و كتابهاشون خوندن تا نمره بگیرن و واحدهاشونو پاس كنن و از پذیرفتن نتیجه تحقیقات علمی جدید به شدت خود داری میكنن(احتمالا واسه كسب و كارشون ضرر داره!)

یک مثال ساده برای اینکه غلط بودن این نمودار رو درک کنید :

باز هم یك مغلطه بدون پشتوانه علمی !

میدونیم که کمبود آهن تو کشور ما موضوع جدیه و کودکان و زنان زیادی بهش مبتلا هستند و از گوشه و کنار حتما چیزهای دربارش شنیدید پس موضوع مهم و شاید هم بغرنجیه . حالا به نمودار نگاه میکنیم که میزان آهن یک فنجان سویا رو 8.8 میلیگرم اعلام کرده و ما میدونیم نیاز یک کودک به آهن چیزی حدود 12 میلیگرمه . پس با مصرف یک فنجان سویا قسمت اعظم این نیاز میتونه برطرف بشه و اون سه چهار میلیگرم باقیمونده هم با خوردن هر غذای دلخواهی برآورده خواهد شد ! غیر از اینه ؟ پس مشکل کمبود آهن با یک سویا حل میشده و کسی خبر نداشته ؟ اینه که میگم درجه ی فراهمی چقدر اهمیت داره و این اعداد به بسیار پایین تر از خودشون خرد میشن .
یادمون باشه به کودکی که کمبود آهن داره و بهش قرص آهن تجویز میشه که روزانه بخوره اون قرص حاوی 60 میلیگرم آهنه ولی نیاز اون بچه نهایتا 20 میلیگرم یا کمتر از اونه که این اختلاف به خاطر همون درجه ی فراهمیه. با این مقایسه میتونید توان واقعی اون 8.8 میلیگرم سویا رو بهتر درک کنید .

بدون شك این مشكل وجود داره و عوامل خیلی خیلی زیادی در اون دخیل هستن ، نه فقط سوئ تغذیه و فقر ، عدم آگاهی صحیح - بارداریهای زود هنگام - فاصله كم بارداریها در مادران جوان - تغذیه بد و غیر اصولی - استفاده بلافاصله از چای - قهوه و سیگار بعد از غذا - مبتلا بودن كودكان و مادران فقیر به انواع كرمهای قلابدار روده ای ( كه از خون میزبان تغذیه میكنن) و .... موارد متعدد دیگه.

در مورد افزایش جذب توسط ویتامین ث هم این افزایش آنقدری نیست که این کمبود رو پوشش بده . ضمن اینکه بهترین تاثیر ویتامین ث روی جذب آهن " هم " هست . یعنی همون آهنی که در فراورده های حیوانی وجود داره و نه گیاهان .

این ادعا هم نیاز به پشتوانه و منبع علمی داره و تا اون موقع تنها در حد یك راه فرار بی ارزش برای توجیه كنندگان "گوشت بهتر از گیاه برای آهن" باقی خواهد ماند!

این لینک ها رو هم میتونید مطالعه کنید :
http://www.iranmania.com/nutrition/dietrecipes/fat/cause_food_diet.asp
http://www.parsnice.com/Text/Archive/General/Healthy/100.html
http://www.iranblood.org/assosiation/faghr_ahan.htm
http://www.iranfoodnews.com/news/details.php?EType=news&id=11844
( اشتباه چاپی در اعلام رقم آهن کشمش : 88.1 به جای 1.88 و اینکه همین اشتباه مبنای نتیجه گیری قرار گرفته ) :https://www.mypersianforum.com/showthread.php?t=68187[/QUOTE]

این لینكها رو دیدم ! فقط اظهار نظر یك یا چند نفر در حد معلومات كتابی خود. نه تحقیقات علمی !
از جمله این اظهار نظرها ، داستان بامزه یك خانم بود در مورد افسانه فقیر بودن اسفناج از آهن كه معلوم نیست از كجا و شاید از تخیلات خود برای نوشتنش استفاده كرده!

و سخن آخر اینكه در علوم تجربی شواهد زنده و آمارهای عملی بهترین شاهد بر تقویت گزاره ها و قوانین علوم هستند.
آمارهای گرفته شده از جوامع همه چیز خوار و گیاهخوار خود شاهد زنده ای هستند بر این مدعا .
آنمی ناشی از فقر آهن در جوامعی كه از گوشت فراوان تغذیه میكنند نه تنها كمتر از جوامع كمتر گوشتخوار و گیاهخوار نیست بلكه در مواردی بیشتر نیز میشود .
شما میتونید یك تخقیق ساده علمی ترتیب بدهید و گزارشی تهیه كنید از انسانهای وگن - خامگیاهخوار و یا فروتارین ها. بعد از جمع بندی مقایسه كنید با آمار افرادی كه حاضرن سرشون رو بدن ولی كله پاچه و سیرابی و تكه های جسد از بشقابشون حذف نشه!
میتونید میزان آهن - روی - ویتامین ب 12 - اسید فولیك - اسیدهای آمینه ضروری و غیره رو در آزمایشهای بیوشیمیایی از خون این دو گروه مقایسه كنید و نتیجه گیری كنید.

1986
03-05-2009, 19:17
[COLOR="Red[I[COLOR="Red
تا جایی كه من در سایت اصلی دیدم غذاهای بسیار و متنوع دیگه ای هم وجود داره كه در این تاپیك به اونها اشاره نشده و فقط تعدادی از اونها آورده شده. بنابراین تنوع زیادی وجود داره كه میشه از بین اونها هم انتخاب كرد.
راستش من نمیدونم تهیه یك بشقاب خوراك سیب زمینی پخته همراه اسفناج و عدس چه سختی ای میتونه داشته باشه؟! - مضاف بر اینكه ما در عصر ناصرالدین شاه زندگی نمیكنیم كه مواد غذایی مختلف فقط در فصل خاصی از سال در دسترس باشه!. خوشبختانه الان در تمام فصول سال همه جور ماده غذایی رو میشه از بازار تهیه كرد و این توجیه به هیچوجه قابل قبول نیست!
در ضمن هر كس باید غذایی رو بپزه و بچشه بعد در مورد خوشمزه و خوشخوراك بودن اونها نظر بده!
.

وجود تنوع سختی تهیه کردن این برنامه غذایی رو کمتر نمیکنه بلکه بیشتر میکنه . برنامه غذایی که توش محصولات حیوانی وجود داره به تنوع کمتری نیازمنده پس تهیه کردنش راحت تره .
تو این برنامه به هشت نه غذا اشاره شده که باید روزانه و بصورت مستمر تهیه بشن . البته ناممکن نیست فقط گفته شد سخته و باید وقت و انرژی برای تهیه مدارم و به اندازه این غذا ها گذاشته بشه . خوب البته لازمش اینه که انسان فراغت کافی برای این کار رو داشته باشه که خوب همه ندارند .
خوشمزه هم نیستن چون من خوردم دیدم نیستن :p

شما از كجا و برپایه چه شهودی ادعا دارید این ارقام درست نیستند؟! - باید منبعتون اونقدر اعتبار داشته باشه كه بتونه فرضا بر "انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایالات متحده" بچربه كه بتونید یه همچی ادعایی كنید!

حرص نخورید ! پایینش توضیح داده شده !

آهن ، ویتامین C نیست كه با حرارت دادن از بین بره! - برای این ادعا هم باید منبع معتبر علمی ارائه بدید كه قابل باور باشه. احتمالا شما تا الان اسفناج نپخته اید كه ببینید یك كیلو اسفناج خام وقتی پخته میشه فقط یك بشقاب اسفناج ته ماهیتابه (یا قابلمه) باقی میمونه.
در مورد میزان آهن مطمئنا من به گزارشات یك انستیتوی معتبر جهانی بیشتر اعتماد دارم تا به ادعاهای خشك و خالی شما!

از بین نمیره فقط جذبش کم میشه . چون پختن میزان اگزالات اسفناج رو زیاد میکنه و اگزالات یک بازدارنده برای جذب هست همینطور که اسید اسکوربیک یک تقویت کننده ی جذبه .
ناراحتی نداره اینها قوانین بیوشیمیایی هست با توهین های شما تغییر نمیکنه :D

شما همیشه عادت دارید در مورد "یك قلم" نظر بدید و این نظریه بامزه رو به همه موارد هم تعمیم بدید!!
هیچ موسسه معتبر تغذیه ای و علمی چنین گزارشی صادر نكرده!... مگر گزارشات تكراری دكترها و متخصصان تغذیه ای كه سالها پیش این رو در جزوه ها و كتابهاشون خوندن تا نمره بگیرن و واحدهاشونو پاس كنن و از پذیرفتن نتیجه تحقیقات علمی جدید به شدت خود داری میكنن(احتمالا واسه كسب و كارشون ضرر داره!)

اولا اینکه من به چی عادت دارم به شما مربوط نیست . دوما فرق بین آهن هم و غیر هم رو هر بچه ای میدونه و جزء علومی نیست که با گذشت زمان منسوخ بشه . میتونید برین و رفرنس های 2099 در مورد این تفاوت بیولوژِکی بین گیاه و حیوان رو پیدا کنید اگر دنبال حقیقت هستید .
سوما : عصبانی نشوید همچنان . چون با توهین و مزه پراکنی کردن هیچ حقیقت علمی تغییر نمیکنه . :cool:

باز هم یك مغلطه بدون پشتوانه علمی !

تکرار یک شعار بخاطر اینکه از فرط تکرار تبدیل به حقیقت شود !!

بدون شك این مشكل وجود داره و عوامل خیلی خیلی زیادی در اون دخیل هستن ، نه فقط سوئ تغذیه و فقر ، عدم آگاهی صحیح - بارداریهای زود هنگام - فاصله كم بارداریها در مادران جوان - تغذیه بد و غیر اصولی - استفاده بلافاصله از چای - قهوه و سیگار بعد از غذا - مبتلا بودن كودكان و مادران فقیر به انواع كرمهای قلابدار روده ای ( كه از خون میزبان تغذیه میكنن) و .... موارد متعدد دیگه.

مطلب و نگرفتید . منم میدونم این مشکلات وجود داره منظورم این بود طبق ارقام نوشته شده برای سویا مصرف یک فنجان از اون میتونست مشکل کم خونی بچه ها رو مرتفع کنه ولی می بینیم مرتفع نشده پس ارقام اعلام شده برای این قبیل گیاهان نادرسته .

ادعا هم نیاز به پشتوانه و منبع علمی داره و تا اون موقع تنها در حد یك راه فرار بی ارزش برای توجیه كنندگان "گوشت بهتر از گیاه برای آهن" باقی خواهد ماند!

ما نباید اثبات کنیم که ویتامین ث جذب رو در حد نیاز بدن افزایش نمیده این شمایید که باید اثبات کنید میده !
افتاد ؟
بروید منبع و مدرک بیاورید و اثباتش کنید . در ضمن باید دقیق و علمی اعلام کنید که چند درصد افزایش میده و کلی و مبهم صحبت نکنید .:cool:

این لینكها رو دیدم ! فقط اظهار نظر یك یا چند نفر در حد معلومات كتابی خود. نه تحقیقات علمی !
از جمله این اظهار نظرها ، داستان بامزه یك خانم بود در مورد افسانه فقیر بودن اسفناج از آهن كه معلوم نیست از كجا و شاید از تخیلات خود برای نوشتنش استفاده كرده!

شاید :p

و سخن آخر اینكه در علوم تجربی شواهد زنده و آمارهای عملی بهترین شاهد بر تقویت گزاره ها و قوانین علوم هستند.
آمارهای گرفته شده از جوامع همه چیز خوار و گیاهخوار خود شاهد زنده ای هستند بر این مدعا .
آنمی ناشی از فقر آهن در جوامعی كه از گوشت فراوان تغذیه میكنند نه تنها كمتر از جوامع كمتر گوشتخوار و گیاهخوار نیست بلكه در مواردی بیشتر نیز میشود .
شما میتونید یك تخقیق ساده علمی ترتیب بدهید و گزارشی تهیه كنید از انسانهای وگن - خامگیاهخوار و یا فروتارین ها. بعد از جمع بندی مقایسه كنید با آمار افرادی كه حاضرن سرشون رو بدن ولی كله پاچه و سیرابی و تكه های جسد از بشقابشون حذف نشه!
میتونید میزان آهن - روی - ویتامین ب 12 - اسید فولیك - اسیدهای آمینه ضروری و غیره رو در آزمایشهای بیوشیمیایی از خون این دو گروه مقایسه كنید و نتیجه گیری كنید.

شما مدعی هستید که گیاهخواری رژیم خوبیه و همه چیز خواری نه .
پس بار اثبات مدعا بر دوش شماست .
( ما عجالتا مختاریم فقط غلط های شما رو بگیریم ! )

babak.deghat
03-05-2009, 20:58
1-کی گفته اصلا نمیشه اسفناج رو خام خورد؟
2-کی گفته همه ی وگن ها از فقر آهن رنج میبرند؟

Sidharta
04-05-2009, 00:12
:D وجود تنوع سختی تهیه کردن این برنامه غذایی رو کمتر نمیکنه بلکه بیشتر میکنه .

. . .

هر كسی میتونه تا این حد درك داشته باشه كه بدونه انتخاب از بین تنوع زیاد راحت تر از تنوع محدود و در نتیجه انتخاب محدوده و مطرح كردن خلافش واقعا خنده داره!

تو این برنامه به هشت نه غذا اشاره شده که باید روزانه و بصورت مستمر تهیه بشن . البته ناممکن نیست فقط گفته شد سخته و باید وقت و انرژی برای تهیه مدارم و به اندازه این غذا ها گذاشته بشه . خوب البته لازمش اینه که انسان فراغت کافی برای این کار رو داشته باشه که خوب همه ندارند .
خوشمزه هم نیستن چون من خوردم دیدم نیستن

8- 9 غذا فقط بعنوان مثال عرضه شده تا میزان قابل تهیه بودن آهن از غذاهای ساده و روزمره وگنی رو به نمایش بذاره... . . . اگه به لینك سایت اصلی مراجعه كنی - بقیه غذاهای قابل تهیه رو هم میتونی ببینی!
انسانی كه فرصت و فراغت پختن قیمه با گوشت - فسنجون با مرغ یا سبزی پلو با ماهی داشته باشه حتما هم میتونه فرصت داشته باشه تا یه نرگسی اسفناج و پوره سیب زمینی وگنی یا خوراك لوبیا چیتی و قارچ تهیه كنه!( اینها فقط دو تا مثال بودن دوباره برای فرار از واقعیت لزومی نداره بچسبی به همین دوتا !)

در مورد خوشمزه بودن هم كسی تو رو مجبورت نكرده كه . . . بدمزگیشونو ثابت كنی ! هر كسی كه زندگی عاری از گوشتخواری پیشه میكنه ، لذت هم به اندازه كافی از غذاهای وگنی میبره!
جات خالی شام عدس پلو امشب با قارچ و سویا بقدری لذیذ بود كه لذت فراوان بردم:p

خوب من حرص رو فقط از سفسطه بافیهای بی ربط و بی منبع شما و البته از فحاشیهای شما به من در تاپیكهای ویرایش شده دیدم -
. . . منبع معتبر نداری كه ارائه بدی.

از بین نمیره فقط جذبش کم میشه . چون پختن میزان اگزالات اسفناج رو زیاد میکنه و اگزالات یک بازدارنده برای جذب هست همینطور که اسید اسکوربیک یک تقویت کننده ی جذبه .
ناراحتی نداره اینها قوانین بیوشیمیایی هست با توهین های شما تغییر نمیکنه

قوانین بیو شیمایی قابل تغییر هستند مخصوصا از آندسته كه شما كشفشون كردید!:D - منبع معتبرت كو كه اگزالات اسفناج با حرارت زیاد میشه؟! تا چند تا تاپیك گذشته به زعم شما اسید اسكوربیك هم نمیتونسته تقویت كننده جدب مناسب باشه ...حالا چطور شد كه حرفت رو پس گرفتی؟!

اولا اینکه من به چی عادت دارم به شما مربوط نیست . دوما فرق بین آهن هم و غیر هم رو هر بچه ای میدونه و جزء علومی نیست که با گذشت زمان منسوخ بشه . میتونید برین و رفرنس های 2099 در مورد این تفاوت بیولوژِکی بین گیاه و حیوان رو پیدا کنید اگر دنبال حقیقت هستید .
سوما : عصبانی نشوید همچنان . چون با توهین و مزه پراکنی کردن هیچ حقیقت علمی تغییر نمیکنه .

اولا كه : اینجا نمیتونی . . . بعد بگی به كسی مربوط نیست!- وقتی بی ربط میگی باید هم منتظر انتقاد شدن باشی و حق نداری همه رو ساكت كنی تا به بی ربط بافیهات ادامه بدی.

ثانیا : هر وقت تونستی این رو بصورت علمی و عملی ثابت كنی و بصورت یك تئوری علمی ارائه بدی اونوقت میشه روش بحث كرد(فقط بحث و تبادل نظر نه پذیرش) بنابراین همونطور كه گفتم من ترجیح میدم به نتیجه گزارشات فرضا "انستیتو تحقیقات غذایی ایالات متحده " اعتماد كنم تا به . . .
سوما : . . . تو هین ها ابتدا از طرف شما صورت گرفته.

مطلب و نگرفتید . منم میدونم این مشکلات وجود داره منظورم این بود طبق ارقام نوشته شده برای سویا مصرف یک فنجان از اون میتونست مشکل کم خونی بچه ها رو مرتفع کنه ولی می بینیم مرتفع نشده پس ارقام اعلام شده برای این قبیل گیاهان نادرسته .

چه كسی یا سازمانی و با كدوم آزمایش عملی به این نتیجه رسیده ؟؟؟... این طرح تغذیه اطفال با یك فنجان سویا در روز كجا و در چه منطقه ای انجام گرفته كه نتیجه نداده؟؟!!... مسلمه كه فقط یكجا : تخیل شما!

ما نباید اثبات کنیم که ویتامین ث جذب رو در حد نیاز بدن افزایش نمیده این شمایید که باید اثبات کنید میده !
افتاد ؟
بروید منبع و مدرک بیاورید و اثباتش کنید . در ضمن باید دقیق و علمی اعلام کنید که چند درصد افزایش میده و کلی و مبهم صحبت نکنید .

آقا یا خانم عزیز ...تو ادعا میكنی كه بیشتر از منابع ارائه شده در پست آغازین این تاپیك حالیت هست... تو هستی كه اول اومدی و ایراد گرفتی - پس عقل حكم میكنه . . . كه شما باید خلافش رو ثابت كنی!
منبع و مدرك علمی در تاپیك آغازین ارائه شده - یه دور دیگه با چشمهای بازتر نگاه كن تا ببینی( اون پایین نوشته ها)

بله مدعی هستیم و دوستان زحمت ارائه لینكهای منابع این ادعا ها رو هم میكشند - شما اگه ادعای خلافش رو دارید باید این ادعای برعكس رو ثابتش كنید.
. . .

دوست گرامی خواهش می كنم از واژه های توهین آمیز استفاده نكنید. مسلما پست های شما بدون این واژه ها زیباتر و تاثیر گذار تر خواهند بود. (Bruce)

JALEH
04-05-2009, 08:47
1-کی گفته اصلا نمیشه اسفناج رو خام خورد؟
2-کی گفته همه ی وگن ها از فقر آهن رنج میبرند؟

یكی از سالادهای پر طرفدار ایتالیائی ها اسفناج خام با مخلوطی از پیازه چه و لیمو ترش و روغن زیتون است كه من هم مرتب درست میكنم. حتی میشه آنرا با كاهو و گوجه هم برای سالاد مخلوط كرد خیلی هم خوشمزه است.

1986
05-05-2009, 19:26
:D وجود تنوع سختی تهیه کردن این برنامه غذایی رو کمتر نمیکنه بلکه بیشتر میکنه .

. . .

هر كسی میتونه تا این حد درك داشته باشه كه بدونه انتخاب از بین تنوع زیاد راحت تر از تنوع محدود و در نتیجه انتخاب محدوده و مطرح كردن خلافش واقعا خنده داره!

خوشمزه هم نیستن چون من خوردم دیدم نیستن

8- 9 غذا فقط بعنوان مثال عرضه شده تا میزان قابل تهیه بودن آهن از غذاهای ساده و روزمره وگنی رو به نمایش بذاره... . . . اگه به لینك سایت اصلی مراجعه كنی - بقیه غذاهای قابل تهیه رو هم میتونی ببینی!
انسانی كه فرصت و فراغت پختن قیمه با گوشت - فسنجون با مرغ یا سبزی پلو با ماهی داشته باشه حتما هم میتونه فرصت داشته باشه تا یه نرگسی اسفناج و پوره سیب زمینی وگنی یا خوراك لوبیا چیتی و قارچ تهیه كنه!( اینها فقط دو تا مثال بودن دوباره برای فرار از واقعیت لزومی نداره بچسبی به همین دوتا !)

در مورد خوشمزه بودن هم كسی تو رو مجبورت نكرده كه . . . بدمزگیشونو ثابت كنی ! هر كسی كه زندگی عاری از گوشتخواری پیشه میكنه ، لذت هم به اندازه كافی از غذاهای وگنی میبره!
جات خالی شام عدس پلو امشب با قارچ و سویا بقدری لذیذ بود كه لذت فراوان بردم:p

خوب من حرص رو فقط از سفسطه بافیهای بی ربط و بی منبع شما و البته از فحاشیهای شما به من در تاپیكهای ویرایش شده دیدم -
. . . منبع معتبر نداری كه ارائه بدی.

ناراحتی نداره اینها قوانین بیوشیمیایی هست با توهین های شما تغییر نمیکنه

قوانین بیو شیمایی قابل تغییر هستند مخصوصا از آندسته كه شما كشفشون كردید!:D - منبع معتبرت كو كه اگزالات اسفناج با حرارت زیاد میشه؟! تا چند تا تاپیك گذشته به زعم شما اسید اسكوربیك هم نمیتونسته تقویت كننده جدب مناسب باشه ...حالا چطور شد كه حرفت رو پس گرفتی؟!

سوما : عصبانی نشوید همچنان . چون با توهین و مزه پراکنی کردن هیچ حقیقت علمی تغییر نمیکنه .

اولا كه : اینجا نمیتونی . . . بعد بگی به كسی مربوط نیست!- وقتی بی ربط میگی باید هم منتظر انتقاد شدن باشی و حق نداری همه رو ساكت كنی تا به بی ربط بافیهات ادامه بدی.

ثانیا : هر وقت تونستی این رو بصورت علمی و عملی ثابت كنی و بصورت یك تئوری علمی ارائه بدی اونوقت میشه روش بحث كرد(فقط بحث و تبادل نظر نه پذیرش) بنابراین همونطور كه گفتم من ترجیح میدم به نتیجه گزارشات فرضا "انستیتو تحقیقات غذایی ایالات متحده " اعتماد كنم تا به . . .
سوما : . . . تو هین ها ابتدا از طرف شما صورت گرفته.

چه كسی یا سازمانی و با كدوم آزمایش عملی به این نتیجه رسیده ؟؟؟... این طرح تغذیه اطفال با یك فنجان سویا در روز كجا و در چه منطقه ای انجام گرفته كه نتیجه نداده؟؟!!... مسلمه كه فقط یكجا : تخیل شما!

افتاد ؟
بروید منبع و مدرک بیاورید و اثباتش کنید . در ضمن باید دقیق و علمی اعلام کنید که چند درصد افزایش میده و کلی و مبهم صحبت نکنید .

آقا یا خانم عزیز ...تو ادعا میكنی كه بیشتر از منابع ارائه شده در پست آغازین این تاپیك حالیت هست... تو هستی كه اول اومدی و ایراد گرفتی - پس عقل حكم میكنه . . . كه شما باید خلافش رو ثابت كنی!
منبع و مدرك علمی در تاپیك آغازین ارائه شده - یه دور دیگه با چشمهای بازتر نگاه كن تا ببینی( اون پایین نوشته ها)

بله مدعی هستیم و دوستان زحمت ارائه لینكهای منابع این ادعا ها رو هم میكشند - شما اگه ادعای خلافش رو دارید باید این ادعای برعكس رو ثابتش كنید.
. . .

دوست گرامی خواهش می كنم از واژه های توهین آمیز استفاده نكنید. مسلما پست های شما بدون این واژه ها زیباتر و تاثیر گذار تر خواهند بود. (Bruce)

قسمتهایی رو که قابلیت پاسخ دادن دارند رو سعی می کنم پاسخ بدم .

اول اینکه تنوعی که از اون نام بردم به معنی تنوع اجباری غذاهاست و نه تنوع اختیاری .
ببینید میدونیم که گیاهان نسبت گوشت و لبنیات از تعادل اسید های آمینه ی کمتری برخوردارند . اون 6 اسید آمینه ی معروف در گوشت و تخم مرغ تقریبا به شکل بالانس تری وجود داره ، اما در یک گیاه میبینیم " تریپتوفان " فراوونه اما " لیزین " خیلی کمه یا دیگری لیزین داره اما " از نظر " متیونین " فقیره . و برای اینکه همه ی این اسید ها به اندازه به بدن برسه باید غذای گیاهی حاوی تنوع و تعداد بیشتری از گیاهان باشه که به نوعی همدیگه رو بالانس کنن . چیزی که در غذاهای حیوانی الزام کمتری داره و این همون تنوع زحمت سازیه که بهش اشاره کردم .
کلن این بدیهیه که گیاهخوار بودن و جمع و جور کردن برنامه ی غذایی گیاهی زحمت بیشتری داره و منکر این دردسر ها بودن کمی شعار گونه هست .
ویتامین ث : جذب آهن رو بالا میبره البته کمی و نه این که چند برابر بکنه و به نیاز های ماژور پاسخ بده .
اسفناج پخته : در اثر پختن بازدارنده های آنزیمی اگزالات به صورت رادیکال هایی آزاد میشن و اثر منفی شون بر روی جذب آهن بیشتر میشه ( اینجا هم کمی )
کمبود آهن ژنتیکی در ایران : فکر کنم ادعای حل شدن کمبود آهن بچه های ایران زمین با مصرف یک فنجان سویای پخته در روز توهین به جامعه ی پزشکی، وزارت بهداشت و خانواده های اون بچه هاست . این مثالی بود که درک بهتر خوانندگان اینجا زده شد و مسلما یک طرح درمانی گسترده با استفاده از یک فنجان سویا صورت نگرفته و صورت نخواهد گرفت به این دلیل واضح که از محتوای قابل جذب آهن سویا ، پزشکان یا کارشناسان اداره بهداشت مطلعند .

موفق و دانشجو باشید !

babak.deghat
05-05-2009, 22:17
آاااااه ای اعضای سایت گیاهخواری!من اعتراف می کنم که حرفهای دوست عزیزم 1986 همه علمی و منطقی و درست است و استدلالهای احمقانه ی گیاهخواران را زین پس باید در زباله دانی تاریخ جستجو کرد چرا که جفنگیات عوام فریبانه ای بیش نیست و جهت اغفال جوانان ما توسط استکبار جهانی بنا شده !.به لطف ارشادها و نصایح 1986 نور هدایت بر وجناتم تابیدن گرفته و از فرقه ی ضالّه ی گیاهخواری نجات یافته ، به صراط مستقیم هدایت شدم و از 1986 به عنوان منجی خود نام میبرم! آه ای 1986 تو چه قدر خوبی که وقت خود را پشت کامپیوتر صرف امر به معروف و نهی از منکر جوانان این مرز و بوم میکنی. . .ای 1986!ای همه چیز خوار! ای منطق!ای آهن!ای اسید فولیک!ای پروتئین!ای ب12!!خوب بید؟تکبیر : الله اکبر!(2مرتبه)مرگ بر ضد ولایت 1986!(2مرتبه)خدایا تا انقلاب مهدی 1986 را نگه دار!

فقط یه سوال کوچیک از محضر استاد فقید 1986 داشتم : این گیاهخوارا بهم میگن پس آلبرت شوایتزر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D9%84%D8%A8%D8%B1%D8%AA_%D8%B4%D9%88%D8%A7% DB%8C%D8%AA%D8%B2%D8%B1)که از 7 سالگی تا آخر عمرش (90سالگی) وگن بود بدنش گلبول قرمز و خون چه جوری میساخت و آهن از کجا میاورد؟آخه من به اینا چی بگم؟اگه نمیتونی جوابشون بدی کافیه حکم جهاد بدی تا سر این ملحدان از خدا بی خبر را از تن جدا کرده تا دیگه جرات پرسیدن این سوالای الکی را نکنند(وای اگر 1986 حکم جهادم دهد. . . .!)

Sidharta
06-05-2009, 00:47
قسمتهایی رو که قابلیت پاسخ دادن دارند رو سعی می کنم پاسخ بدم .

خوب راستش در پست آخر شما مطلبی وجود نداره كه قابل پاسخ دادن باشه - ولی باز هم اجازه نمیدم بحث رو به بیراهه بكشونید.

اول اینکه تنوعی که از اون نام بردم به معنی تنوع اجباری غذاهاست و نه تنوع اختیاری .

باز هم بازی با كلمات برای به انحراف كشاندن بحث !....وقتی داریم از غذا صحبت میكنیم منظور ماده آلی ای هست كه نیازهای جسمانی موجود زنده رو برآورده كنه - نه یك برنامه مدون و بی قصور كه باید میلیمتری و با كولیس و ترازوی دیجیتال تهیه شده باشد!
دوست دارم بدونم تمام خامگیاهخواران سالم دنیا كه 90 سالگیشون رو در اوج سلامتی جشن میگیرن همشون با میلی گرم و میكرو گرم ب 12 و آهن میخورند؟؟!!

ببینید میدونیم که گیاهان نسبت گوشت و لبنیات از تعادل اسید های آمینه ی کمتری برخوردارند . اون 6 اسید آمینه ی معروف در گوشت و تخم مرغ تقریبا به شکل بالانس تری وجود داره ، اما در یک گیاه میبینیم " تریپتوفان " فراوونه اما " لیزین " خیلی کمه یا دیگری لیزین داره اما " از نظر " متیونین " فقیره . و برای اینکه همه ی این اسید ها به اندازه به بدن برسه باید غذای گیاهی حاوی تنوع و تعداد بیشتری از گیاهان باشه که به نوعی همدیگه رو بالانس کنن . چیزی که در غذاهای حیوانی الزام کمتری داره و این همون تنوع زحمت سازیه که بهش اشاره کردم .

دانشمند جان! - افسانه كمبود پروتئین و آمینو اسیدها در غذاهای گیاهی خیلی وقته روانه زباله دانی شده - حداقل میتونستی ب12 رو سوژه انتخاب كنی تا یه خورده بروزتر جلوه بدی خودت رو! (حالا بگذریم از اینكه استعداد خوبی در به بیراهه كشاندن بحث و عوض كردن موضوع برای طفره رفتن داری - تاپیك در مورد "آهن " بود و هست!) :

اولا : آمینو اسیهای ضروری برای بدن كه باید همراه غذا تامین بشن و بدن قادر به سنتز اونها نیست 9 تا هستند نه 6 تا!
ثانیا : در یك برنامه غذایی ساده و روزمره گیاهی - كه برعكس تصورات شما دست نیافتنی و شگفت انگیز هم نیست! - تمام آمینو اسیدهای ضروری از "لایزین" گرفته تا "تریپتوفان" به اندازه كافی و مورد نیاز بدن ، قابل تامین میباشد:
مثالهای ساده : (تاكیدمیكنم كه مثال هست نه بهانه برای گیر دادن!) :
صبحانه : كره بادام زمینی + نان سبوس دار گندم یا جو
نهار : برنج (كته ساده) + خوراك لوبیا چیتی

مجموعه این غذاها در كنار هم (غذاهای موجود در یك وعده) بالانس كاملی از آمینو اسیدهای ضروری را فراهم میاورد.

کلن این بدیهیه که گیاهخوار بودن و جمع و جور کردن برنامه ی غذایی گیاهی زحمت بیشتری داره و منکر این دردسر ها بودن کمی شعار گونه هست .

زحمت تهیه ش رو كسانی باید اعتراف كنن كه سالها گیاهخوار و وگن هستند - نه شما كه با الفبای گیاهخواری هم بیگانه اید!:D
هنوز به بحثی كه تو پست قبلی مطرح كردی نتونستی جواب بدی: تهیه قیمه با گوشت یا باقالی پلو با ماهیچه یا سبزی پلو با ماهی سختتره یا - یك وعده نهاری كه بالا ذكر كردم همراه یه كاسه كوچیك سالاد جوانه؟؟؟!!!

ویتامین ث : جذب آهن رو بالا میبره البته کمی و نه این که چند برابر بکنه و به نیاز های ماژور پاسخ بده .

كسانی كه كارشون تحقیق و تفحص در زمینه تغدیه هست باید اینو بگن -كه میگن - نه شما كه منبع معتبری ارائه نمیدید و فقط هم تكرارش میكنید.

اسفناج پخته : در اثر پختن بازدارنده های آنزیمی اگزالات به صورت رادیکال هایی آزاد میشن و اثر منفی شون بر روی جذب آهن بیشتر میشه ( اینجا هم کمی )

ارزش پاسخگویی نداره - فقط تكرار پست قبلیه بدون ارائه منبع و مدرك معتبر علمی.

کمبود آهن ژنتیکی در ایران : فکر کنم ادعای حل شدن کمبود آهن بچه های ایران زمین با مصرف یک فنجان سویای پخته در روز توهین به جامعه ی پزشکی، وزارت بهداشت و خانواده های اون بچه هاست . این مثالی بود که درک بهتر خوانندگان اینجا زده شد و مسلما یک طرح درمانی گسترده با استفاده از یک فنجان سویا صورت نگرفته و صورت نخواهد گرفت به این دلیل واضح که از محتوای قابل جذب آهن سویا ، پزشکان یا کارشناسان اداره بهداشت مطلعند .

پزشك یا كارشناس - خدایان روی زمین نیستند - ویا وحی منزل برایشان ارسال نمیشود- مطلب ثابت شده علمی نیاز به تحقیق و تفحص و برداشتهای آماری از جمعیتهای مورد بررسی دارد - ادعای خنده داری بود!
در ضمن مثال یك فنجان سویا مشتی از نمونه خروار بود كه طبق معمول توسط شما دستاویزی قرار گرفت برای به انحراف كشاندن بحث!
دقیقا همینطوره : صورت نخواهد گرفت چون جامعه علمی ایران كمترین ارزش را برای تحقیق و تفحص علمی بخصوص در زمینه های تغذیه سالم و طبیعی انسان ، قائل است. بدیهی است تا زمانی كه پنبه های صنایع بزرگ دامپروری (شكنجه گاه حیوانات) در گوش این باصطلاح علم باشد - باید هم منتظر پارازیتهای مشابهی از طرف امثال شماها باشیم!

موفق و دانشجو باشید !

شما هم در درك حقیقت موفق باشید!
من همیشه آرزو دارم تا آخر عمر دانشجو باقی بمونم...

البته باید اعتراف كنم : نه دانشجوی دامپروری
و صد البته نه شكارچی!;):D

Bruce
06-05-2009, 08:15
من فكر می كنم در یك بحث علمی و منطقی، بهتره طرفین بحث فقط به ادعاهای هم دیگه در زمینه مربوطه پاسخ بدهند و از نوشتن جمله های كنایه آمیز و پرداختن به شخصیت نویسنده كه هیچ سودی ندارد و به موضوع بحث هم مربوط نیست، خودداری كنند.

حتی اگر طرف مقابل ادعایی بكند كه با توجه به مطالب 100% تایید شده علمی، غلط بودن آن مسلم باشد و یا حتی اگر از نظر منطقی و استدلالی دچار تناقض آشكار باشد، باز هم دلیلی وجود ندارد كه بخواهیم از عبارت ها و جمله های تحریك كننده و نامناسبی كه در شان یك بحث علمی نیست، استفاده كنیم.

من چند روز پیش در یك پیغام خصوصی، از 1986 گرامی خواهش كردم كه در بحث ها و پاسخ به پست های سایر كاربران، كاری نداشته باشند كه آن پست را چه كسی و با چه منظوری یا به چه دلیلی نوشته. بلكه فقط به محتوای آن مطلب پاسخ بدهند.

حالا همین خواهش را از سایر دوستان و به ویژه سیدارتای عزیز دارم و مشخصا از ایشان خواهش می كنم كه ضمن نپرداختن به نویسنده و پاسخ صرف به محتوای نوشته شده، به طور كلی در پست های خودشان از لحن ملایم تر و دوستانه تری استفاده كنند. حتی در بحث با كاربران غیر گیاهخوار.

همچنین از ایشان (سیدارتا) خواهش می كنم با توجه به مطالبی كه عرض كردم، ویرایش لازم را در پست بالا به عمل آورند.

Sidharta
06-05-2009, 09:41
من فكر می كنم در یك بحث علمی و منطقی، بهتره طرفین بحث فقط به ادعاهای هم دیگه در زمینه مربوطه پاسخ بدهند و از نوشتن جمله های كنایه آمیز و پرداختن به شخصیت نویسنده كه هیچ سودی ندارد و به موضوع بحث هم مربوط نیست، خودداری كنند.

حتی اگر طرف مقابل ادعایی بكند كه با توجه به مطالب 100% تایید شده علمی، غلط بودن آن مسلم باشد و یا حتی اگر از نظر منطقی و استدلالی دچار تناقض آشكار باشد، باز هم دلیلی وجود ندارد كه بخواهیم از عبارت ها و جمله های تحریك كننده و نامناسبی كه در شان یك بحث علمی نیست، استفاده كنیم.

من چند روز پیش در یك پیغام خصوصی، از 1986 گرامی خواهش كردم كه در بحث ها و پاسخ به پست های سایر كاربران، كاری نداشته باشند كه آن پست را چه كسی و با چه منظوری یا به چه دلیلی نوشته. بلكه فقط به محتوای آن مطلب پاسخ بدهند.

حالا همین خواهش را از سایر دوستان و به ویژه سیدارتای عزیز دارم و مشخصا از ایشان خواهش می كنم كه ضمن نپرداختن به نویسنده و پاسخ صرف به محتوای نوشته شده، به طور كلی در پست های خودشان از لحن ملایم تر و دوستانه تری استفاده كنند. حتی در بحث با كاربران غیر گیاهخوار.

همچنین از ایشان (سیدارتا) خواهش می كنم با توجه به مطالبی كه عرض كردم، ویرایش لازم را در پست بالا به عمل آورند.

بحث تا جایی میتونه منطقی باشه كه شخص مطرح كننده انتقاد در چهار چوب علم و منطق انتقادهاشو مطرح كنه و بعد از اینكه جوابهاشو بصورت علمی و منطقی گرفت بحث تا حداكثر چند پست بعد از اون در مسیر صحیحش ادامه پیدا كنه و تموم بشه.
نه اینكه شخص سعی بكنه تنها به بهای به كرسی نشوندن لجبازیهاش و كینه ای كه با این مبحث داره( دلایلش حداقل برای من روشن هستند و امیدوارم در آینده برای شما هم روشن بشه!) چنان سفسطه بافیهای بی ربطی راه بندازه كه تاپیكی ساده به صفحات 13 و 14 و 15 هم برسه!

جالبترین فرومی هست كه تا حالا به عمرم دیدم :
از طرفی آرمانهاشو معرفی و فرهنگسازی برای گیاهخواری اعلام میكنه - و از طرفی به انتقاد كننده های بی منطق اجازه داده میشه كه هر انتقاد غیر علمی و منطقی رو به صفحات دو رقمی بكشونه و جالبتر از اون اینه كه در نهایت تعدادی "باصطلاح" گیاهخوار با اون همسو و هم هدف هم میشن و به قول معروف دل میدن و قلوه میستونن!

میخوام بگم كه اگه هنوز با گیاهخواری و وگنیسم از دیدگاه علمی آشنا نیستید - چرا اصلا فروم راه انداختید؟؟!!!
اگه قراره به صف مخالفانتون كه به هر بهایی حتی تحقیر و تمسخر اعتقاداتتون - اقدام به ایكار میكنن - همسو بشید و اونها رو تایید كنید - به جای فرهنگسازی برای گیاهخواری دارید به اون ضربه میزنید!

در ضمن جالبه كه فحاشیها و توهینها ی این شخص میتونه یه شب و یك روز روی تالار بمونه تا مدیران دریاره قابل ویرایش بودن اونها مدتها تصمیم بگیرن - ولی تاپیك من كه موردی نداره مورد تشریح جنابعالی قرار میگیره!

من پستم رو ویرایش نخواهم كرد چون موردی برای ویرایش نداره!

Bruce
06-05-2009, 10:06
بحث تا جایی میتونه منطقی باشه كه شخص مطرح كننده انتقاد در چهار چوب علم و منطق انتقادهاشو مطرح كنه و بعد از اینكه جوابهاشو بصورت علمی و منطقی گرفت بحث تا حداكثر چند پست بعد از اون در مسیر صحیحش ادامه پیدا كنه و تموم بشه.

درست می فرمایید، ولی راه پایان دادن به یك بحث بی هوده اینه كه اعلام كنید كه ادامه بحث رو لازم نمی دونید و از تاپیك خارج بشید. مانند كاری كه خود من در تاپیك "گیاهخواری و گزاره های های خودشكن" كردم. اتفاقا روش شما نتیجه عكس داره و باعث میشه كه همون بحث بی هوده باز هم ادامه پیدا كنه!

نه اینكه شخص سعی بكنه تنها به بهای به كرسی نشوندن لجبازیهاش و كینه ای كه با این مبحث داره( دلایلش حداقل برای من روشن هستند و امیدوارم در آینده برای شما هم روشن بشه!) چنان سفسطه بافیهای بی ربطی راه بندازه كه تاپیكی ساده به صفحات 13 و 14 و 15 هم برسه!

همون طور كه عرض كردم در یك بحث علمی ما نباید به كینه های شخصی احتمالی طرف مقابل كاری داشته باشیم و فقط باید به ادعای او در مورد موضوع بحث، پاسخ بدیم.

قرار نیست ما خود شخص رو نقد كنیم، بلكه باید نوشته های او رو نقد كنیم.

در ضمن جالبه كه فحاشیها و توهینها ی این شخص میتونه یه شب و یك روز روی تالار بمونه تا مدیران دریاره قابل ویرایش بودن اونها مدتها تصمیم بگیرن - ولی تاژیك من كه موردی نداره مورد تشریح جنابعالی قرار میگیره!

من به محض این كه هر مطلب توهین آمیزی رو مشاهده كنم، اون رو ویرایش و حتی اگر لازم باشه حذف می كنم و اگر چیزی هست كه من ندیدم لطفا یادآوری كنید.

البته فكر می كنم روش سایر ناظران و مدیران هم همین طور باشه و علت این كه من بیشتر درگیر این موضوع شدم، شاید این باشه كه من فرصت بیشتری برای سر زدن به سایت داشتم.

در ضمن در پستهای اخیر جناب 1986 ، عبارت توهین آمیزی ندیدم و از ایشان به خاطر این كه به خواهش من توجه كردند، سپاسگزارم.

البته از جنابعالی كه گیاهخوار هستید و به نظر میاد دانش و تجربه خوبی هم در ارتباط با گیاهخواری دارید، انتظار بیشتری می رفت.

من پستم رو ویرایش نخواهم كرد چون موردی برای ویرایش نداره!

پس متاسفانه من خودم این كار رو خواهم كرد. (به ناچار)

1986
06-05-2009, 11:38
آاااااه ای اعضای سایت گیاهخواری!من اعتراف می کنم که حرفهای دوست عزیزم 1986 همه علمی و منطقی و درست است و استدلالهای احمقانه ی گیاهخواران را زین پس باید در زباله دانی تاریخ جستجو کرد چرا که جفنگیات عوام فریبانه ای بیش نیست و جهت اغفال جوانان ما توسط استکبار جهانی بنا شده !.به لطف ارشادها و نصایح 1986 نور هدایت بر وجناتم تابیدن گرفته و از فرقه ی ضالّه ی گیاهخواری نجات یافته ، به صراط مستقیم هدایت شدم و از 1986 به عنوان منجی خود نام میبرم! آه ای 1986 تو چه قدر خوبی که وقت خود را پشت کامپیوتر صرف امر به معروف و نهی از منکر جوانان این مرز و بوم میکنی. . .ای 1986!ای همه چیز خوار! ای منطق!ای آهن!ای اسید فولیک!ای پروتئین!ای ب12!!خوب بید؟تکبیر : الله اکبر!(2مرتبه)مرگ بر ضد ولایت 1986!(2مرتبه)خدایا تا انقلاب مهدی 1986 را نگه دار!

)

خوشمان آمد !
میگم در میتینگی جایی اگر آمدیم تو را بادیگارد مخصوص خودمان میكنیم بابی چگوارا!
یك زغال اسپند هم دستت میدهیم مثل پروانه دور ما هی بچرخی و اسامی گیاهخواران تاریخ را یك به یك ببری و اسپند به آتش بزنی تا مبادا چشممان بزنند :D

فقط یه سوال کوچیک از محضر استاد فقید 1986 داشتم : این گیاهخوارا بهم میگن پس آلبرت شوایتزر که از 7 سالگی تا آخر عمرش (90سالگی) وگن بود بدنش گلبول قرمز و خون چه جوری میساخت و آهن از کجا میاورد؟آخه من به اینا چی بگم؟اگه نمیتونی جوابشون بدی کافیه حکم جهاد بدی تا سر این ملحدان از خدا بی خبر را از تن جدا کرده تا دیگه جرات پرسیدن این سوالای الکی را نکنند(وای اگر 1986 حکم جهادم دهد. . . .!)

ژنتیك عزیز جان !
اگر هم قانع نشدند یک کتاب" ژنتیک جمعیت مایر "بدستشان بدهید که اگر توانستند تا آخرش را بخوانند و بفهمند خود به خود مرحوم خواهند شد !

1986
06-05-2009, 12:04
من از كاربر سیدارتا عذر میخوام اگر از طرف من توهینی به ایشون شد چون فقط میخواستم با این برخورد متوجه بشن كه اگر ما احترامی برای كسی قائل نباشیم دلیلی نداره كه بر زبان بیاریم و اگه اون رو بیان كنیم ( مثل نسبتی كه ایشون در ابتدا به زنبور دارها دادند و بعد من نسبت به ایشون ) چه وضعیت بد و دلخور كننده ای بوجود می آد .
البته كار من به هر حال درست نبود و بعدا ( یعنی حالا ) حسابی وجدان درد گرفتم كه چرا باید یك آدم تو یك گوشه دنیا از دست من دلخور باشه و ناراحتی تحمل كنه .
به هر حال مجددا عذر می خوام .
در مورد اینكه میگن حرفهای من 100 درصد غیر علمی و از روی كینه و .. هست باید بگم كار ایشون در نقد كردن حرفهای من پس خیلی راحته و میتونن به راحتی اشتباه بودن حرفهام رو در معرض قضاوت دیگران بگذارند و اصولن رد كردن یك حرف اشتباه در مورد علوم تجربی مثل تغذیه كار بی اندازه آسونیه و جای نگرانی نیست .

من آدم مذهبی نیستم اما به یك حرف امام علی سخت دل بسته ام كه گفت : اگر كسی به من چیزی بیاموزد مرا تا آخر عمر بنده خود ساخته است .
پس به سیدارتای گرامی پیشنهاد میكنم اگر چیزی در چنته دارند كه من نسبت به اون جاهلم بیان كنند و با این كار تا آخر عمر سرور بنده باشند:)

babak.deghat
06-05-2009, 12:36
ژنتیك عزیز جان !
اگر هم قانع نشدند یک کتاب" ژنتیک جمعیت مایر "بدستشان بدهید که اگر توانستند تا آخرش را بخوانند و بفهمند خود به خود مرحوم خواهند شد !

ها ای ژنتیک که الان وگفتی یعنی چه. . . .
(ژنتیک رو خودم میدونم چی هست،ربطشو با اون سوال میخواستم بدونم)

1986
13-05-2009, 17:35
این پست و دو تا پست بعدی از تاپیک دیگری به این جا منتقل شده اند.

تاپیک " وضعیت آهن در بدن وگن ها " بسته هست و مجبور شدم ادامه ی این بحث رو در اینجا پی بگیرم . یک دلیل دیگه اش البته استفاده از نظر سعید گرامی توی این پست بود .

در اون تاپیک ادعا شده بود که میزان آهن یک فنجان اسفناج پخته 4/6 میلی گرم هست :

جدول 1 : مقدار اهن در غذاهای وگن :
دانه سویا (پخته) ...............................1 فنجان...................................8/8 میلی گرم
عدس پخته...................................... " .......................................6/6 "
اسفناج پخته.................................... "........................................4/6 "توفو.......................................... ....4 اونس.................................6 "
نان شیرینی گندم كامل........................3 اونس..................................2/5 "
ماش(پخته).................................. ..1 فنجان.................................. 6/3 "
لوبیا چیتی(پخته).............................. " .....................................5/3 "
شلغم سبز پخته.............................. " .......................................2/3 "
نخود (پخته).................................... " .......................................2/3 "
سیب زمینی.................................. 1 عدد بزرگ ...............................2/3 "
آب گوجه فرنگی.............................. 1 فنجان ................................ 1 "
نخود فرنگی (پخته)............................ " .....................................5/2 "

و همچنین نیاز روزانه انسان به آهن به ترتیب زیر اعلام شده بود :

نیاز روزانه انسان به آهن :

در زنان بعد از دوران یائسگی و مردان : 14 میلی گرم در روز -
در زنان قبل از دوران یائسگی : 33 میلی گرم در روز .

من در همونجا دلایلی رو آوردم که عدد اعلام شده اشتباهه اما یکی از مدیران بنده رو به عدم ارائه ی منبع متهم کردند :

این تاپیکها شما حرفهایتان را بدون منبع معتبر ارائه کردید و این در حالی بود که طرف مقابل منبع خوبی در اختیار داشت و شما برای رد ادعای طرف مقابل بحث الزاما باید منبعی موثق تر برای حرفهایتان ارائه میکردید که چنین نشد.

بنابراین نظر سعید گرامی رو جویا شدم چون فکر کردم نظر ایشون بیشتر ملاک قرار میگیره :

در خصوص اسفناج : 100 گرم اسفناج خام در حدود 3 میلی گرم اهن دارد , وقتی ان را میجوشانیم و له میکنیم تا به صورت مثلا بورانی درآید در حدود 45 گرم از وزن خود را از دست میدهد و در این حالت حدود 5/2 میلی گرم آهن دارد ( بخشی از آهن موجود از طریق آب از دست میرود) و 55 گرم وزن ،این مقدار اسفناج معادل 4/1 لیوان است .
مسئله قابل توجه شما دوستان ,نیاز روزانه به اهن ارتباط بسیار نزدیکی به زیست دسترسی آهن غذایی دارد . متاسفانه آهن غذاهای گیاهی خوب جذب نمیشود بنابراین نیازهای روزانه گیاهخواران به اهن بسیار بیشتر از آنچیزی است که شما دوستان احتمالا در کتب و یا دیگر رسانه ها مطالعه کرده اید .
در پسران 10 تا 18 ساله : حدود 30 میلیگرم
در دختران 10 تا 18 ساله : 60 میلی گرم
در مردان بیش از 18 سال : 27 میلیگرم
و در زنان بیش از 18 سال : 55 میلی گرم
رفرنس موجود است اگر دوستان خواستند.

با سپاس از ایشان .

saeid923355
14-05-2009, 09:32
درصد اهنی كه از كل اهن رژیم غذایی جذب میشود تحت عنوان زیست دسترسی آهن نامیده میشود. در مطالعاتی كه در جوامع غربی انجام شده زیست دسترسی اهن در رژیم غذایی گیاهخواری حدود 10 درصد تعیین شده كه با این فرض , نظر دوستمان در خصوص میزان نیاز برابر14 در مردان و زنان بعد از یائسگی و 33 در زنان قبل از یائسگی صحیح است .
اما در زیست دسترسی آهن در رژیم غذایی ایرانی چگونه است ؟ و در رژیم غذایی گیاهخواران ایرانی چگونه است؟ راستیش در این خصوص اطلاعاتی موجود نیست (به جهت تحریم كشورمان و مشكلات مربوطه امكان انجام این تحقیقات وجود ندارد) .
میزان فیتات و همچنین دیگر تركیبات كاهش دهنده جذب آهن در رژیم غذایی ایرانی بالا است ( جدا از مسئله عادت به صرف چای , میزان فیتات كه باعث كاهش جذب اهن میشود در نانهای ایرانی بالا است) بنابراین استفاده از نتایج مطالعات غربی در ایران چندان مناسب نیست .
به جهت رفع این مشكل مباحث نظری فراوانی مابین اساتید تغذیه وجود داشت , و البته دارد , در نهایت اساتید به عدد 8 درصد در كل رژیم غذایی همه چیزخوار ایرانی اتفاق نظر پیدا كردند. كه البته مخالفینی هم دارند . به هرحال من اینگونه فرض كردم كه رژیم غذایی گیاهخواری شما هم دارای زیست دسترسی كمی كمتر از زیست دسترسی آن در رژیم غذایی همه چیز خوار ایرانی باشد ( 6 تا 7 درصد) و بر اساس ان اعداد را خدمت شما عرض كردم .
رفرنس اینجانب عبارت است از
Human Vitamin and
Mineral Requirements
Report of a joint FAO/WHO
expert consultation
Bangkok, Thailand
موفق باشید.

Sidharta
14-05-2009, 09:37
كدوم منبع معتبر رو ارائه كردید كه معتبر تر از منابع ذكر شده در این تاپیك بوده؟؟؟

نظر این جناب سعید (كپی - پیست شده از یك كتاب یا مقاله دیگه!) معتبر تر از نتیجه تحقیقات فرضا انستیتو دارو - غذا و تغذیه ایالات متحده است؟؟!!!(بقیه تیم تحقیقاتی كه در این زمینه كار كردند و این نتیجه تحقیقات رو ارائه دادند در تاپیك "وضعیت آهن در بدن وگنها" (http://veganforum.ir/showthread.php?t=546) ببینید.)

در ضمن منابعی كه شما ارائه دادید بجز چند لینك كه عبارت بود از تعدادی نوشته شخصی و وبلاگ(!) چیزی نبوده.

مطمئنا خواننده ها میتونن فرق بین منبع معتبر و یه وبلاگ شخصی رو متوجه بشن!

saeid923355
14-05-2009, 11:18
وبلاگ شخصی چیه . اگه متوجه عنوان رفرنس شده باشی مربوط به گزارش مشترك سازمان خواربار و كشاورزی جهانی و سازمان بهداشت جهانی است كه خیلی بالاتر از هر رفرنس دیگری است . از این رفرنس در مطالعات ملی كشورمون استفاده میشه. در ضمن اگر بخواهید میتونم اصل كتاب رو ایمیلش كنم .

saeid923355
14-05-2009, 11:38
http://www.ajcn.org/cgi/content-nw/full/78/3/633S/F1

تو این ادرس مقاله ای رو كه مقایسه ای است بین میزان آهن ,روی و مس دریافتی گیاهخواران و غیرگیاهخواران و همچنین مقایسه مقدار جذب شده آن رو میتونید ببینید .
عنوان مقاله :
Bioavailability of iron, zinc, and other trace minerals from vegetarian diet
عنوان مجله :
American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 78, No. 3, 633S-639S, September 2003

seasalt
21-09-2009, 23:28
کنجد بتنهایی هم آهن و هم کلسیمه گوشت و شیره گوشتخوارارو میزاره تو جیبش،

یک قاشق کنجد 0.62 میلیگرم آهن داره، یه کاپ می شه تقریبا 15 قاشق کنجد = 9.1 میلیگرم آهن.
این مقدار آهن در کنجد برابری می کنه نه فقط بیشتر از آهن گوشت، بلکه با جگر گوشت که بیشتر می گن آهن داره مساویه. (این جمله اشکال فنی داره)

یک قاشق کنجد پوست نکنده 87.8 میلیگرم کلسیم داره، پوست کنده 10.5 میلیگرم. در مقایسه با شیر یک فنجان کنجد پوست نکنده 1404 میلیگرم کلسیم داره، درحالی که یه فنجان شیر بدون چربی 316.3 میلیگرم کلسیم و یک فنجان شیر کامل 291 میلیگرم کلسیم داره.

http://www.vegparadise.com/highestperch41.html

و اما 10 غذای برتر که پر از آهنن،

اولی چندین گیاه هستند که چند صد برابر آهن دارن نسبت به غذاهای دیگه که نام بردیم،
اما مقام دوم رو کاکائو کسب کرد که تنها در شکل پودر خامش در هر 100 گرم 36 میلیگرم آهن داره!!!
مفصل اینجا http://www.healthaliciousness.com/articles/food-sources-of-iron.php

Alireza A
21-09-2009, 23:50
مرسیییییییییییییییییییییی ییییییی وحید.
ایول كاكائو و كنجد.
اینی كه سی سالت میگه رو من با تمام وجودم تجربش كردم.!!هم تجربه ای كه رو كنجد داشتم و به خصوص تجربم رو كاكائو.تازه پودر خام كاكائو گیرم نیومده,اگه پودر خامش بود چی میشد!!
كلا گیاهان و گیاه خواران گوشت ها و گوشت خواران رو میذارن تو جیبشون:d:d

lone wolf
05-10-2009, 18:09
کنجد بتنهایی هم آهن و هم کلسیمه گوشت و شیره گوشتخوارارو میزاره تو جیبش،

یک قاشق کنجد 0.62 میلیگرم آهن داره، یه کاپ می شه تقریبا 15 قاشق کنجد = 9.1 میلیگرم آهن.
این مقدار آهن در کنجد برابری می کنه نه فقط بیشتر از آهن گوشت، بلکه با جگر گوشت که بیشتر می گن آهن داره مساویه. (این جمله اشکال فنی داره)

یک قاشق کنجد پوست نکنده 87.8 میلیگرم کلسیم داره، پوست کنده 10.5 میلیگرم. در مقایسه با شیر یک فنجان کنجد پوست نکنده 1404 میلیگرم کلسیم داره، درحالی که یه فنجان شیر بدون چربی 316.3 میلیگرم کلسیم و یک فنجان شیر کامل 291 میلیگرم کلسیم داره.

http://www.vegparadise.com/highestperch41.html

و اما 10 غذای برتر که پر از آهنن،

اولی چندین گیاه هستند که چند صد برابر آهن دارن نسبت به غذاهای دیگه که نام بردیم،
اما مقام دوم رو کاکائو کسب کرد که تنها در شکل پودر خامش در هر 100 گرم 36 میلیگرم آهن داره!!!
مفصل اینجا http://www.healthaliciousness.com/articles/food-sources-of-iron.php

مرسی وحید جان طبق معمول عالی بود دوست من.
راستش هر چقدر هم منکران حقیقت زور بزنن که ماست سیاه و قرمز و بنفشه، متاسفانه(:D) سفیده !!!!:D

مطمئن باش از یه ناکجا آباد دیگه در میارن که: این مقدار آهن کنجد یا کاکائو قابل جذب نیست و دفع میشه و آهن زیستی نیست و ......:D:D:D

به هر حال ممنون من همراه کره بادوم زمینی و نون جو سبوسدارم که همیشه براهه کنجد هم مصرف میکنم.

كلا گیاهان و گیاه خواران گوشت ها و گوشت خواران رو میذارن تو جیبشون:d:d

اینو باید قاب طلا گرفت علیرضا!;):)

lovebenjamin
14-10-2009, 05:04
مرسی عالی بود... اصلا با چه اصراری دارند بعضی دوستان كه كل آهن به بدن برسه وو حی برای رد گیاهخواری دلیل میارند. هر چیزی یك حد متوسطی داره كه آهن بدن گیاهخواران از حد متوسط هم بالاتره. اصلا من خودم یك كار جالب می كنم. میخ آهنی كه همه جا پیدا میشه! بعضب وقتها در غذای خودم می اندازم. و بعد درش میارم.:) زمانی هم كه گیاهخوار نبودم از این خول بازیها زیاد می كردم... اما مدتی كمبود آهن داشتم و با این كار آهنم نرمال شد. حالا باید او جسد كفتی را بخوریم حتما؟؟؟ آخه گوشت برای آهن به چه قیمتی بخورم؟ به قیمت چین و چروك صورتم در دوران پیری؟ به قیمت واریس؟ به قیمت كلی سرطان و از همه مهمتر به قیمت كشته شدن یكسری موجود؟؟ اصلا آهنی كه بخوام از گوشت بگیرم می خوام 1000سال نگیرم من كه تا به این زمان وگانی ندیدماز كمبود آهن مرده باشه!!! شما دیدید؟ پس به نظرم این بحثها چرت شده دیگه من حتی اعتقاد دارم بدن خود ما ب12 داره و میسازه. البته من كلا از بچگی از مولتی ویتامین همیشه استفاده می كنم و اصلا هم ربطی به وگان بودنم نداره. اما دلم منی خواد یكی از دوستان ضد گیاهخواری بیاد بگه این ویتامینها همه از گوشت هست و كاملترین غذاست! آخه گوشت چی داره جز مرض؟ نمی دونم اما هم از نظر روحی سبكم هم سلامتم. دیگه حالا 100تا دكتر واسه من یشینن صغری كبری بچینن, برای من مهم نیست, من پزشكی كه از بچی پیشش میرم و البته الان 2سال هست ندیدمش باهاش تماس گرفتم 75سال داره و گفتم كه گیاهخوار شدم. گفت بسیار عالی است و هیچ مشكلی نداره و برای من بسیار هم خوب هستش. و همانگونه كه دوستان گفتند به من توصیه كرد از كاكائو استفاده كنمو حتی گفتم ب12 چطور؟ گفت بدن خودش میسازه اگر قرار به مردن با ب12 باشه كه همه میمونها مرده بودند. جوانه گندم و ماش و ترب را برای من پیشنهاد كرد. حالا هی بیان بگن اصلا اگر گوشت نخوری فلانمیشی بهمان میشی برای من اصلا مهم نیست چون هدفی بزرگتر دارم و آن هم نجات سیاره و ساكنینش هست.

seasalt
14-10-2009, 17:12
باید گوشتخوارارو با آهنربا جمعشون کنیم بنجامین، آهن اضافی و مضر زیاد الکی دارن

lovebenjamin
14-10-2009, 17:30
باید گوشتخوارارو با آهنربا جمعشون کنیم بنجامین، آهن اضافی و مضر زیاد الکی دارن

آره وحید موافقم.. اما خیلیها هم هستند كه گوشتخوارند و كمبود آهن دارند. كلا جدیدا حالم از بوی گوشت بهم میخوره!!! حیف این همه گیاهان و میوه جات نیست؟! ول كنیم بریم لاشه خوری كنیم؟! راستی اینجا جاش نیست اما چند گیاه كه دارایΩ3 هستش را به من معرفی كن لطفا مرسی.

seasalt
14-10-2009, 17:41
آره بنجامین، گوشتخواری آدمو به همه طرف که بخواد پرت می کنه، آخه چرا باید این فینگولیهای داخل بدنمون عوضکی کار کنن یا ناقص شن؟ کبد کلیه قلب شش همه سیموشان قاطی می شن با این رویه خوراک، همون بهتر که روح نخواد تو این بدن بمونه lol (زبونم لال طنززززززز)

Ω3؟ شکلش قشنگه این بنجامین اما چی هست؟ :d

lovebenjamin
15-10-2009, 01:27
Ω3؟ شکلش قشنگه این بنجامین اما چی هست؟ :d[/QUOTE]

:pاصلا حواسم نبود. امگا هستش آلفابت یونانی نوشتم اومگا آخرین حرف یونانی هستش. منظورم امگا3 هستش.

seasalt
15-10-2009, 01:43
اصلا حواسم نبود. امگا هستش آلفابت یونانی نوشتم اومگا آخرین حرف یونانی هستش. منظورم امگا3 هستش.
سلام اسم من تخم کتانه، در خدمتم بنجامین جان، گوگلم کن حتما، کلی خواص هم دارم.

lovebenjamin
15-10-2009, 02:11
سلام اسم من تخم کتانه، در خدمتم بنجامین جان، گوگلم کن حتما، کلی خواص هم دارم.

واقعا دوستت دارم آنقدر انرژی مثبت داری وحید كه همینجوری از درو دیوار میریزه!!! این تخم كتان همین نیست كه به پرنده ها می دهند؟ چجوری تخم كتان بخورم آخه؟!!

seasalt
15-10-2009, 02:32
آره همونه، اما مطمئن نیستم شکل دیگشه یا نه، بار اول عطاری گرفتم گفتم واسه خودما، فکر می کنم که خودشم پرسیده بود واسه خودم یا پرنده :confused: این دونشو از عطاری می گیری:
http://www.knowtheflax.com/wp-content/flax-seed.gif
تخم کتان خداست، من با کنجد گاهی اوقات قاطی می کنم، آسیاب.

lovebenjamin
15-10-2009, 02:43
چه خوب گوگل كردم روغنشم هستش انگار... چه چیزا.... اصلا خبر نداشتم.loool از دنیا بی خبرم. حالا امگا3 نخوریم اتفاق خواصی میفته؟ حالا چون تو پیشنهاد دادی جاست فور یو می گیرم می خورم.! اینقدر این چند روز بهم كفتند كه آره ماهی نخوری امگا3 نرسه به بدند ناخنت ضعیف میشه سلولهات پیر می شوند. ازین جور حرفها پس معادل گیاهی هم داره! چه خوب روغن كتان=روغن ماهی درسته؟ مرسی نمك دریای اسپوتا:)

seasalt
15-10-2009, 10:56
http://www.vegansociety.com/html/food/nutrition/e_fatty_acids.php
اسپوتا درش مواد نگهدارنده داره، من نمک خود دریام :d

lovebenjamin
15-10-2009, 22:21
نه منظورم از اسپوتا به زبان آشوری بود. ما آشوریها به دریای ارومیه می گوییم اسپوتا یعنی پر نمك.:) البته این نمك با اون نمك كه می خوریم فرق داره! نمك خوردنی را میگیم میلخه.

'majid'
07-01-2010, 11:42
بعد از یک سال و خورده ای نخوردن هیچ نوع گوشتی و یک سال نخوردن لبنیات و تخم مرغ رفتم یه آزمایش کلی دادم ، به دکتری که آزمایش رو مینوشت گفتم گیاهخوارم و همینطور گفتم که هر چیزی که فکر میکنی یک گیاهخوار ممکنه با کمبودش دچار بشه رو بنویس(آهن و ب 12 و اینها هم بودش)

جوابش رو گرفتم یک لیست بلند و بالا بود ، نشون دادم به پزشک گفت که همه چیزت تو بهترین حالت هست.

خلاصه جواب آزمایش ما هم مشت محکمی بود بر دهان امپریالیسم جهانی :دی

dash_arash
15-02-2010, 23:32
باباک راست میگه...بابا اصلا اسفناج خامش خوشمزست..منکه هر بار میخورم تمام وجودم احساس خنکی و آرامش خاصی میکنم:)

seasalt
15-02-2010, 23:42
برای اسفناج خام بارها از اتاق پاشدم رفتم آشپزخونه، مزش earthy هست، یکی دو تا که می خورم باز برمیگردم :d
جوشوندشم خداست با کمی نمک!
خوش اومدی داش آرش

Z0Z0
16-02-2010, 00:17
وحید اسفناج بخارپز با روغن زیتون و آب نارنج و نمک....مممممممم!!!!
اسفناج خام هم توی سالاد خیلی باحال میشه

seasalt
16-02-2010, 02:11
ممممممممممممممم

ghoncheh_bud1978
25-05-2010, 00:54
چه خوب گوگل كردم روغنشم هستش انگار... چه چیزا.... اصلا خبر نداشتم.loool از دنیا بی خبرم. حالا امگا3 نخوریم اتفاق خواصی میفته؟ حالا چون تو پیشنهاد دادی جاست فور یو می گیرم می خورم.! اینقدر این چند روز بهم كفتند كه آره ماهی نخوری امگا3 نرسه به بدند ناخنت ضعیف میشه سلولهات پیر می شوند. ازین جور حرفها پس معادل گیاهی هم داره! چه خوب روغن كتان=روغن ماهی درسته؟ مرسی نمك دریای اسپوتا:)

:) دوستان عزیز یكی از منابع امگا 3 و امگا 6 روغن زیتون تصفیه نشده هست:)

lovebenjamin
25-05-2010, 02:48
در مقاله ای خوندم كه جوانه ماش دارای آهن و B12 هستش. بدرود

aftab
25-05-2010, 07:51
بعد از یک سال و خورده ای نخوردن هیچ نوع گوشتی و یک سال نخوردن لبنیات و تخم مرغ رفتم یه آزمایش کلی دادم ، به دکتری که آزمایش رو مینوشت گفتم گیاهخوارم و همینطور گفتم که هر چیزی که فکر میکنی یک گیاهخوار ممکنه با کمبودش دچار بشه رو بنویس(آهن و ب 12 و اینها هم بودش)

جوابش رو گرفتم یک لیست بلند و بالا بود ، نشون دادم به پزشک گفت که همه چیزت تو بهترین حالت هست.

خلاصه جواب آزمایش ما هم مشت محکمی بود بر دهان امپریالیسم جهانی :دی

سلام

يه سوال خام گياه خوار هستيد يا پخته خوار ؟

سپيده ي مهرباني
25-05-2010, 08:37
دوستان بسيار سپاس داريم از جوابهاي علمي و كوبندتون به گوشتخواران غير گرامي.

من موندم اين حيوان خوار سرسخت، مستطاب 1986 ، چيكار به كار ما گياهخواران گمراه داره؟! خب هموطن عزيز تو برو لاشه ها رو خورد كن بخور ما هم به سختي دستور آشپزي ياد ميگيريم تا با تنوع اسفناج مونو بخوريم! زندگي رو سخت نگير ........... حرص نخور......لاشه تو ، بخور ......!!!

'majid'
25-05-2010, 11:00
سلام

يه سوال خام گياه خوار هستيد يا پخته خوار ؟

وگن پخته خوار.

کشتار حیوانات

اینها تعداد حیواناتی است که از زمانیکه شما این صفحه را باز کردید توسط صنایع تولید گوشت، شیر و تخم مرغ در سراسر جهان کشته شده اند

مرغ 
اردک 
خوک 
جوندگان 
بوقلمون 
غاز 
گوسفند 
بز 
گاو 
خرگوش 
پرندگان  
بوفالو