کشتار حیوانات
0 مرغ
0 اردک
0 خوک
0 خرگوش
0 بوقلمون
0 غاز
0 گوسفند
0 بز
0 گاو و گوساله
0 جوندگان بجز خرگوش
0 کبوتر و دیگر پرندگان
0 بوفالو
0 اسب
0 الاغ و قاطر
0 شتر

اینها تعداد حیواناتی است که تا زمانیکه شما این صفحه را باز کردید توسط صنایع تولید گوشت، شیر و تخم مرغ در سراسر جهان کشته شده اند

دیه حیوانات اهلی در دین اسلام [آرشیو] - تالار گفتگوی ایرانیان گیاهخوار

مشاهده نسخه کامل : دیه حیوانات اهلی در دین اسلام

kiana
20-04-2009, 10:21
دوستان در دين اسلام درمورد ديه حيوانات اهلي بخصوص سگها مطالبي آورده شده است، با اين حساب مي توان از اين نكات عليه كساني كه حيوانات را محكوم به آزار و شكنجه مي كنند استفاده كرد.حتي من به كساني كه بي شرمانه سگ را نجس مي خوانند، با تندي مي گويم : شما حق نداريد به مخلوق خداوند توهين كنيد و آنرا نجس بدانيد.

حیواناتی که اهلی هستند در صورت تلف دیه آنها به شرح زیر می باشد:
1- سگ شکاری که دیه اش چهل درهم است.
2- سگ گوسفند و گله که دیه آن یک گوسفند نر شاخ دار- کبش- است.
3- سگ دیوار و باغ، دیه آن بیست درهم است.
4- سگ مزرعه که دیه آن یک قفیز گندم یا جو و امثال آن است.
مشخصات منبع :
گزیده حقوق جزای خصوصی اسلام
تاليف : دکتر عابدین مومنی
انشارات دانشگاه پيام نور
سال انتشار : 1384

Bruce
20-04-2009, 11:24
دوستان در دين اسلام درمورد ديه حيوانات اهلي بخصوص سگها مطالبي آورده شده است، با اين حساب مي توان از اين نكات عليه كساني كه حيوانات را محكوم به آزار و شكنجه مي كنند استفاده كرد.حتي من به كساني كه بي شرمانه سگ را نجس مي خوانند، با تندي مي گويم : شما حق نداريد به مخلوق خداوند توهين كنيد و آنرا نجس بدانيد.

حیواناتی که اهلی هستند در صورت تلف دیه آنها به شرح زیر می باشد:
1- سگ شکاری که دیه اش چهل درهم است.
2- سگ گوسفند و گله که دیه آن یک گوسفند نر شاخ دار- کبش- است.
3- سگ دیوار و باغ، دیه آن بیست درهم است.
4- سگ مزرعه که دیه آن یک قفیز گندم یا جو و امثال آن است.
مشخصات منبع :
گزیده حقوق جزای خصوصی اسلام
تاليف : دکتر عابدین مومنی
انشارات دانشگاه پيام نور
سال انتشار : 1384

از این كه برای حیوانات اهلی دیه در نظر گرفته شده، نمیشه نتیجه گرفت كه در اسلام حیوانات دارای حقوقی هستند و آزار و شكنجه اون ها ممنوعه.

دیه رو به صاحب حیوان می دهند و در واقع به حقوق صاحب حیوان توجه شده نه به حقوق خود حیوان.

بحث نجس بودن سگ هم با ارزش اقتصادی داشتن سگ لزوما مغایر نیست و نمیشه به استناد این كه ارزش اقتصادی سگ در اسلام به رسمیت شناخته شده, ثابت كرد كه سگ در اسلام نجس نیست.

kiana
20-04-2009, 11:32
بروس گرامی قصد من از بیان این نكات در دین اسلام فقط اگاه كردن حامیان حیوانات است كه در مواقعی از این نكات استفاده كنند. بنده می گویم وقتی در دین اسلام برای صاحب سگ كشته شده یا شكنجه شده دیه قرار داده می شود پس می توان نتیجه گرفت كه در دین اسلام به این حیوان ارزش و بهایی داده می شده و با نجاست خواندن سگها به یكباره مغایرت دارد. اگه اسلام سگ را نجس اعلام كرده پس نباید اصلاَ هیچ ارزش و بهایی به آن و صاحبش بدهد. بنده خود به بی اهمتی اسلام به امر حمایت از حیوانات واقفم ولی باید در بعضی موارد از خود همین ادیان برای دفاع از گفته های خود بكار بریم.

'majid'
20-04-2009, 12:09
دیه توی اسلام به خاطر ارزش وجودی اون نیست(چه انسان ، چه حیوان) ،به خاطر ضرر و زیان مالی هست.یعنی جبران خسارت مالی.

به خاطر همین هم هست که دیه زن تو اسلام نصف مرده.چون پیش فرض توی اسلام مرد هست که کار میکنه.

من فقط چیزی که بود رو گفتم ، درست بودن یا غلط بودنش از دیدگاه اخلاقی که بر مینای عقل شکل گرفته دیگه با خودتونه.

سجاد
20-04-2009, 14:02
دیه توی اسلام به خاطر ارزش وجودی اون نیست(چه انسان ، چه حیوان) ،به خاطر ضرر و زیان مالی هست.یعنی جبران خسارت مالی.

به خاطر همین هم هست که دیه زن تو اسلام نصف مرده.چون پیش فرض توی اسلام مرد هست که کار میکنه.

من فقط چیزی که بود رو گفتم ، درست بودن یا غلط بودنش از دیدگاه اخلاقی که بر مینای عقل شکل گرفته دیگه با خودتونه.

اگر یك ایرانی مسیحی(ارمنی) كه مثلا تحصیلات بالائی دارد و در كارش بسیار موفق هست و درآمد بالائی دارد بطور اتفاقی زیر گرفته بشه و مقصر راننده باشد كه مسلم است. اون موقع تكلیف چیست؟ دیه مردی كه مسلم نیست چرا تا این اندازه كم هست، نسبت به یك مرد مسلم؟

سجاد
20-04-2009, 14:14
از این كه برای حیوانات اهلی دیه در نظر گرفته شده، نمیشه نتیجه گرفت كه در اسلام حیوانات دارای حقوقی هستند و آزار و شكنجه اون ها ممنوعه.

دیه رو به صاحب حیوان می دهند و در واقع به حقوق صاحب حیوان توجه شده نه به حقوق خود حیوان.

بحث نجس بودن سگ هم با ارزش اقتصادی داشتن سگ لزوما مغایر نیست و نمیشه به استناد این كه ارزش اقتصادی سگ در اسلام به رسمیت شناخته شده, ثابت كرد كه سگ در اسلام نجس نیست.

تعجب میكنم از اینكه بعضیها دارند واقعیت - یعنی اون چیزی رو كه هست - رو میبینند. اما با خواندن یك كتاب میگویند نه اینگونه نیست!!! در صورتی كه همون واقعیت تعداد بیشماری كتاب داره. چرا نمیروند اونها رو مطالعه بفرمایند!!؟ حالا كه واقعیت رو نمیتوانند ببینند چرا اونها رو مطالعه نمیفرمایند؟ خودشون رو میخواهند گول بزنند؟ دیگران رو میخواهند گول بزنند؟ من كه فكر میكنم اینها چون آدمهای لطیفی هستن در بعضی موارد(مثلا برخورد با حیوانات) و از بد شانسی اونها واقعیت چیز دیگریست. برای فرار از واقعیت بدنبال یك چیزی هستند كه اونها رو نجات بدهد از این وضعیت. برای همین پناه میبرند بیكسری كتاب عجیب غریب كه من كار ندارم هدف نویسنده اون چی هست. اما عزیزان واقعیت این نیست.

kiana
20-04-2009, 14:18
هدف از اين پست فقط آگاه كردن همديگر از ذكر موضوعات مربوط به حيوانات در دين اسلام هست. بحث ديه نيست. هدفم اين بود كه بگم وقتي در اسلام از حيوانات نيز سخن گفته شده بايد جلوي دهان بعضي از آقايان و خانمهاي .... را و بهشان گفت تو دين اسلامتون اين مورد را درباره ي حيوانات گفته شده تو يكي ديگه بشين سرجات! ديروز يك بچه گربه اي را جلوي درب دانشگاه بغل كردم و برم براش شير خريرم بهش دادم در همين حين كلي از دخترا جيغ و دادشون در اود يكي گفت واي هيولا!!!! منم با صداي بلند و با عصبانيت گفتم خانم چرا به مخلوق خدا توهين مي كني خودت هيولايي يعني اينقدر اين مسلمانان در ايران هيچي از دينشون نمي دونن وقتي هم بهشون مي گي اينو خدات نگفته اينو پيغبرت نگفته باز حرف خودشو مي زنه براي همين من اعتقاد دارم ما حاميان حيوانات اين مطالب را در اسلام بيشتر بدونيم و عليه خودشون استفاده كنيم.

shishak_mang
20-04-2009, 14:47
درود بر تمام دوستان عزیز
کیانا جان ممنون بابت این پست خوب.
البته همونطور که بروس عزیز گفت دبه نشون نمیده که نجاست سگ زیر سوال بره زیرا تا جایی که من میدونم از دیدگاه اسلام سگ نگهبان و شکاری پاک هستند.

در مجموع پست با ارزشی هست

sheii
20-04-2009, 15:03
آره , تو شركت ماهم خیلی از همكارای خانم , گربه های شركت رو با الفاظی مثل "كثافت" , "آشغال"و "زشت" , ... خطاب می كنند و وقتی هم كه من گوشت های غذامو به اونا می دم , همه اش بهم اعتراض می كنند. میگن: توروخدا ,غذا نده پررو میشه , حیاط كثیف میشه و ... از این جور بهانه ها.
خیلی خود خواه و سنگ دل اند این آدما ...
و من بیشتر از خانم ها تعجب می كنم(كه البته خودمم یكی از اون هام) كه ادعاشون میشه احساساتی هم تشریف دارند !

kiana
20-04-2009, 15:34
شيدا جان در همچين مواقعي به اين خانم هاي پرمدعاي همكارت بگو همين گربه هايي كه بهشون مي گيد كثافت و كثيف ميك بار فقط مدفوع كردن انها را از نزديك يا دور نگاه كنيد و خجالت بكشيد. گربه اي كه اينقدر به نظافت ان هم در محيط بيرون از محل خوابش اهميت مي دهد هيچ گاه الوده و كثيف نيست. اين آشغالها و كثافت هاي خود انهاست كه باعث كثيف شدن اين حيووني ها مي شه. من بعد از اينكه گربه اي رو در خيابان نوازش مي كنم و بهش غذا مي دم دستامو مي شورم فقط و فقط بخاطر كثافت كاري هاي همين انسانهاي به اصلاح تمييز و پرمدعا. لابد تو خيابان و كوچه و پارك و سينما هم اين گربه هاي بيچاره هستند كه آشغال مي ريزند و مدفوع مي كنند و اب دماغشون رو مي ريزن. آدم تو پياده رو نه جرات مي كنه زمين رو نگاه كنه ونه هوا رو.

'majid'
20-04-2009, 15:51
اگر یك ایرانی مسیحی(ارمنی) كه مثلا تحصیلات بالائی دارد و در كارش بسیار موفق هست و درآمد بالائی دارد بطور اتفاقی زیر گرفته بشه و مقصر راننده باشد كه مسلم است. اون موقع تكلیف چیست؟ دیه مردی كه مسلم نیست چرا تا این اندازه كم هست، نسبت به یك مرد مسلم؟

نمیدونم ، از آخوند محلتون بپرس لطفا!

سياوش هوشيار
20-04-2009, 16:16
دوستان توجه داشته باشند كه فقه یك مبحث مخصوص به خود است.

مباحث فقهی مفصل و پیچیده هستند.

در اینجا قصد ورود به منشا و ارزش احكام فقهی ندارم.

ولی تعجب می كنم از این كه در این منبع به "دیه" در مورد حیوان اشاره شده است.

چون حیوانات در فقه مال تلقی می شوند و تلف مال موجب ضمان است - یعنی باید خسارت مالی جبران شود.

اصولا در فقه به جز سگ های چهار گانه - كه در نوشته دوستمان به آن اشاره شده است- باقی انواع سگ - مانند سگ هایی كه به منظور تفریح و ... نگهداری می شوند- اصولا به رسمیت شناخته نمی شوند.

و سوای از مسئله نجاست اصولا قابل تملك نیستند.

چون مال اصولا باید قابل تملك باشد و چیزی كه حرام است برای مسلمان قابل تملك نیست.

مثلا كسی نمی تواند مالك شراب باشد و معامله در مورد شراب هم باطل است.

به همین صورت كسی نمی تواند مالك سگ - غیر انواع چهار گانه مذكور- باشد و معامله ی سگ هم باطل است و چون كسی نمی تواند مالك سگ باشد و سگ مال تلقی نمی شود بنا بر این سگ قابل سرقت هم نیست.

یعنی اگر كسی سگ دیگری را به قصد دزدیدن هم ببرد ولی چون سگ مال تلقی نمی شود این عمل در فقه سرقت تلقی نمی شود.

خلاصه این كه اگر كسی سگ شما را بدزدد نمی توانید به جایی شكایت كنید!
( این بحث در حد اطلاعات اندك بنده بود و قصد شرح بحث دوستمان بود سو برداشت نفرمایید!)

سجاد
20-04-2009, 16:22
نمیدونم ، از آخوند محلتون بپرس لطفا!

آقا شما یه حرفی زدی. منم پرسیدم ببینم باین مسائل هم فكر كردی یا نه؟ چرا اینقدر زود عصبی میشی؟ چیزی نگفتم كه، فقط سوال پرسیدم:confused:

با تشكر از سیاوش عزیز برای توضیح خوبی كه دادند.

کشتار حیوانات

اینها تعداد حیواناتی است که از زمانیکه شما این صفحه را باز کردید توسط صنایع تولید گوشت، شیر و تخم مرغ در سراسر جهان کشته شده اند

مرغ 
اردک 
خوک 
جوندگان 
بوقلمون 
غاز 
گوسفند 
بز 
گاو 
خرگوش 
پرندگان  
بوفالو